ekonomibloggar.nu

onsdag, augusti 17, 2011

Hur Man Får En Facebook Gilla Box Till Sin Blogg/Hemsida

Det har blivit omåttligt populärt med Facebook och inte minst med olika plugins eller widgetar som man kan klistra in på sin blogg/hemsida för att få andra att gilla sidan man har. På så sätt kan andra sprida ryktet om just din sida och det enda man då behöver fokusera på är att skriva innehåll som håller hög klass.
Som alla vet så kan det ta oerhört mycket tid för att promota sin blogg eller hemsida så varför inte låta andra göra "jobbet" ? :)

För ungefär 2-3 dagar sedan så valde jag att fixa en gilla box eller like box som det heter på engelska till min blogg. Ni hittar boxen i högerspalten nästan längst upp. Ser väl inte så pjåkigt ut ?

Det ska bli spännande att se hur många som gillar min blogg :)

Du kanske själv önskar att du hade haft en gilla box på din blogg ? Då hade jag tänkt att skriva ut en förklaring hur man ska gå tillväga. Lyssna noga.

Hur Man Får En Facebook Gilla Box Till Sin Blogg/Hemsida

Steg 1: För det första så måste du skapa en facebook sida. Det kan du göra genom att klicka här. Klicka på "Varumärke eller Produkt" om du har en webbplats du vill skapa en sida för.
Välj sedan en passande kategori (du hittar webbplats längst ner) och välj ett passande namn. Namnet är ganska viktigt då du kommer att bli förknippad med just detta namn. Så handlar din sida om "bilar" är det ganska dumt att välja namnet "cyklar". De flesta väljer sin bloggs URL. Det kan du se att jag även har gjort.

Steg 2: Logga antingen in på ditt nuvarande Facebook konto eller skapa ett nytt om du inte äger ett inu.

Steg 3: Lägg sedan till information om din webbplats och lite andra matnyttiga saker. Instruktionerna är glasklara så det ska inte gå att göra fel.

Steg 4: Det är nu du skall börja skapa din gilla box på allvar ! Klicka här för att börja!

Steg 5:

Vid "Facebook Page URL" som du ser på bilden så ska du radera URL:en som står i rutan för att sedan kopiera din Facebook sidas URL och klistra in den. Alltså, INTE DIN URL TILL BLOGGEN UTAN FACEBOOK SIDANS URL ! Det kommer inte att fungera om du klistrar in blogg URL:en.
Fungerar det korrekt så ska "preview" rutan till höger ändra sig och du ska kunna se hur din gilla box kommer att se ut!

Steg 6: Välj sedan hur bred din box ska vara, (width) om färgen ska vara ljus eller mörk, (color scheme) om profilbilder ska synas på de som gillar din sida, (show faces) vilken färg ramen ska ha, (border color) om nya inlägg ska synas när du har skrivit dom (show stream) och till sist om texten "Find Us On Facebook" ska synas längst upp.

Steg 7: Är du nöjd över hur din box ser ut så måste du få en kod som du ska klistra in på din blogg. Det får du genom att klicka på "Get Code" knappen.

Steg 8: Där finns 2 sorters koder att välja bland. IFRAME och XFBML. Välj XFBML koden.

Steg 9: Kopiera koden och klistra in den på valfri plats på din blogg/hemsida. Där du tycker den passar bäst helt enkelt :) För att besökarna ska lägga märke till boxen så rekommenderar jag att att klistra in den högt upp på bloggen så folk inte behöver scrolla ner. Då kan man missa den.

Steg 10: KLART ! Nu kommer människor att sprida din blogg som en löpeld :)

Men... Har du en fråga kvar ? Låt mig gissa, du undrar varför texten i gilla boxen står på engelska kanske ? Det är du inte ensam om kan jag säga ! Jag har sett att många undrar över hur man får texten på svenska och givetvis ska jag hjälpa dig med detta :)

Hur Man Får Sin Gilla Box På Svenska

Steg 1: Exemplet jag tar gäller URL:en http://www.facebook.com/platform men det är samma princip med vilken URL som helst.

Steg 2: När du klickar på "Get Code" så kommer den här koden upp:

<div id="fb-root"></div><script src="http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"></script><fb:like-box href="http://www.facebook.com/platform" width="292" show_faces="true" border_color="pink" stream="true" header="true"></fb:like-box>

Steg 3: Den texten som jag har gjort blå, det vill säga en_US ska du radera. Där ska stå sv_SE istället.

Steg 4: Prova nu att klistra in koden på din blogg igen och allt kommer att stå på svenska :) Svårare är det inte !

Hoppas att du förstår min förklaring och har du några frågor så var inte rädd för att skriva en kommentar. Jag svarar så fort jag kan.

En sak till bara, uppskattar du min blogg så varför inte gilla den på Facebook också ? Du hittar min gilla box i högerspalten :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar