ekonomibloggar.nu

fredag, augusti 05, 2011

Nya riktlinjer för alla som har skapat en produkt på Clickbank

Nu kommer det äntligen att hända. Det som MÅNGA har väntat länge på. Clickbank kommer att införa nya hårdare riktlinjer på alla "vendors". En vendor är den person som har skapat en digital produkt och lagt ut den för försäljning hos Clickbank.

Den 31 augusti 2011 kommer de nya riktlinjerna att träda i kraft. Alla som inte följer dessa kommer att bli bannade från Clickbank från och med då.

Jag har själv väntat länge på hårdare krav. Som det har varit innan så kunde man lägga in testimonials som var falska, (detta gör nog 90%)man kunde skriva såhär "bara 19 kopior kvar sen stänger sida så skynda dig!".

Såna här saker kommer bli omöjliga med de nya reglerna. Detta är saxat från Clickbank's hemsida:

We Will NOT Allow:

False scarcity messaging when there is no actual scarcity of the product (for example, “Only 300 copies” when there are unlimited copies, tickers running down the amount of time there is to purchase, and listing that this is a one-time opportunity TODAY only). Bolded words for the “one-time opportunity TODAY only” are the key differences to what is accepted below.

Typ det jag skrev precis. När jag ska köpa en produkt och stöter på en sån här mening på sales pagen så köper jag inte. Det är så jävla lågt och korkat. Där är inte "bara" 300 kopior. Personen bakom produkten vill tjäna så mycket pengar som möjligt och jag tror inte dom stänger ner sidan efter att dom har sålt 300...

Detta kommer att bli en riktigt bra förändring !

Läs om de nya vendor reglerna HÄR

Clickbank har över 10.000 digitala produkter i sin marketplace och det känns som om 50-60% måste se över sina produkter då de flesta bryter mot någon av de nya reglerna och riktlinjerna. Kommer bli oerhört intressant att se hur många som "överlever".

Om du är affiliate på Clickbank åt olika produkter behöver du inte bry dig om de nya reglerna. Dom gäller inte dig.

Men... Om en produkt tas bort från sortimentet och du har banners och länkar på din blogg eller hemsida så måste du givetvis agera och byta ut dessa för en annan liknande produkt.

Men de flesta kommer nog att förändra sina sales pages. Inte vill dom gå miste om pengarna dom tjänar ;)

Jag kommer att följa utvecklingen och skriva lite då och då om något system/program tas bort så stay tuned !

2 kommentarer:

  1. Bra artikel!
    Nytig info som vi är många som väntat på!
    M.V.H. Björn R

    SvaraRadera
  2. Kul att du tyckte det Björn :) Har du själv skapat någon Clickbank produkt ?

    SvaraRadera