ekonomibloggar.nu

söndag, mars 03, 2013

Din passion kan förvandlas till din egna kassako

Det finns runt 6 miljarder människor i världen och alla har en sak gemensamt. Vi är alla bra på olika saker ! Där finns säkert många som tänker "där finns ingenting som jag är bra på". Känner du igen dig ? Detta är ett felaktigt tänkande och istället för att fokusera på vad man är bra på, så drar många fram sina brister.

Det är oftast personer med dåligt självförtroende och dålig självkänsla som tänker på sina sämre sidor istället för att highlighta det man verkligen är bra på. Som människa blir det svårt att "växa" om man gör så.

Har du något som du brinner för ?


När man växer upp så formas man som människa. Man upptäcker ganska snabbt vad man tycker är kul och inte lika kul. När jag var liten så upptäckte jag vid runt 6-års ålder att jag hade ett brinnande intresse för fotboll. Jag började spela i ett lag och det var en fantastisk känsla att träna och spela match med lagkamraterna. Jag hade hittat "rätt" kan man säga.

Lite senare i livet upptäckte jag Internet och vilka möjligheter det fanns att tjäna pengar. Där fanns inga gränser om hur mycket man kunde tjäna och det lockade rejält! Att gå till ett "vanligt" arbete, 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan, har aldrig varit särskilt lockande för min del. Då vet man exakt vad man ska få i lön vid varje månads slut och där finns ingen chans att tjäna mer. Om man då inte jobbar en massa övertid men lite fritid vill man ju också ha.

Men på internet så kan man tjäna 1000 kr i månaden till flera hundratusen kronor ! Är man redo att jobba hårt för det så finns inga begränsningar. Det är en otrolig kraft som driver mig framåt varje dag.

Då jag blev skadad och inte kunde fortsätta min fotbollskarriär så behövde jag hitta någon annan passion. Det har jag verkligen gjort och då jag "bara" är 24 år så är framtiden minst sagt ljus. Vid 30-års ålder så är jag ganska säker på att jag kan plocka ut en "politikerlön" varje månad. Kanske även ännu mer.

Men som sagt, har man en passion och en inre drivkraft, så kan man åstadkomma vad man vill. Så nu är frågan, vad är din passion ? Vad brinner du för ? Om du redan har kommit på det, utnyttjar du detta till 110% ?

Ställ dig även frågan, kan jag förvandla min passion (som jag gjorde) till din alldeles egna kassako ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar