ekonomibloggar.nu

onsdag, mars 06, 2013

Kan man tjäna pengar med hjälp av PTC sajten Neobux ?

Den 17 februari så signade jag upp ett konto hos PTC (Paid-To-Click) sajten Neobux. Då jag hade testat PTC Bank lite tidigare så var inte mina förväntningar skyhöga precis men jag hade läst mycket gott om Neobux och många av medlemmarna verkade tjäna bra med pengar.

Men av erfarenhet så är det alltid bäst att testa själv. Då får man svart på vitt om det fungerar eller inte. Idag har jag varit medlem i en halv månad ungefär och hur går det då ? Kan man tjäna några pengar genom Neobux ? Svaret är JA.

Screenshot ifrån mitt Neobux kontoSom du kan se så är min "Huvudkontobalans" grön och detta innebär att jag kan ta ut pengarna till mitt PayPal konto om jag vill. Kontobalansen blir grön när man har kommit upp i $2. Detta är minimum utbetalningen.

Där finns även något som kallas för "Hyreskonto" och just nu ligger där $6,747. vad innebär då detta ? Jo, dessa pengar används till att hyra referaler (benämns oftast som reffs) och detta kostar pengar. Ju fler reffs man har, desto mer kostar det, men samtidigt så tjänar man mer pengar desto fler man har. Som du kan se så hyr jag just nu 50 reffs som tjänar pengar åt mig dagligen.

Det enda mina reffs behöver göra för att min kontobalans ska öka är att klicka och se på annonser och detta verkar inte vara något problem. Hittills så har jag själv tittat på 505 annonser och mina reffs har sammanlagt tittat på 336 stycken. Det är inte så värst många, men i från första början hyrde jag 10 reffs för att sedan öka på med 40 nya igår.

När man har hyrt nya reffs så måste man vänta i 7 dagar innan man kan göra det igen. Så nästa måndag har jag planerat att hyra mellan 30-50 nya. Det beror lite på vad jag tjänar den här veckan.

Varför klickar/ser jag på annonser ?


Många kanske frågar sig varför jag loggar in och tittar på annonser ? Varför inte låta alla hyrda reffs kolla istället så att jag kan luta mig tillbaka och dra in passiva pengar ? Svaret är enkelt. Neobux är inte korkade.

För att kunna tjäna pengar på sin hyrda reffs så måste man själv vara aktiv dagligen. Glömmer du t.ex att kolla på annonser idag så kommer du inte att få en enda krona av vad dina reffs tjänar till dig imorgon. Det tycker jag är en bra regel. Hade den inte funnits så hade ingen kollat på annonser och då hade Neobux inte heller funnits särskilt länge.

Du kan börja från scratch om du vill


De flesta tjänster på nätet kräver någon form av investering för att man ska kunna komma igång. Men hos Neobux krävs inte detta. Man kan börja från noll och arbeta sig uppåt om man vill. I början kommer det att gå otroligt trögt då man måste tjäna ihop lite pengar innan man har råd att hyra reffs. Men det går om man har tålamod.

Sånt tålamod hade inte jag utan jag valde att investera $15. Det är inte mer än 100 SEK och det fick det va värt. Dessa $15 använde jag till att hyra reffs och just nu ligger jag minus på mitt konto om man drar bort min investering från mina inkomster. Men sakta men säkert arbetar jag mig uppåt och grejen är att man hela tiden ska återinvestera sina inkomster för att kunna tjäna mer pengar i längden.

Min tanke är att dra in $10-20 varje dag men det kommer att ta tid innan jag har nått mitt mål. Men jag kommer definitivt att nå det :)

Om du går tillbaka och tittar på scrennshoten så ser du något som kallas för "Minijobb". På dessa "jobb" har jag tjänat $2,2 och för varje dollar man tjänar på sina minijobb så får man en bonus på 12%. Bonusen blir då $0,12 varje gång. Så där finns fler möjligheter att tjäna pengar på än att bara titta på annonser.

Även "Neopoints" och "Neocoins" kan förvandlas till riktiga pengar om man så önskar.

Jag kommer att försöka uppdatera med ett nytt blogginlägg varje vecka om hur det går för mig på Neobux men längst upp på den här bloggen så kan man följa hur mycket jag hittills har tjänat. Bannern uppdaterar sig själv när nya pengar rullar in på mitt konto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar