ekonomibloggar.nu

tisdag, mars 05, 2013

Vilken är din taktik när det gäller sportsbetting ?

Du har säkert läst det. Du har säkert hört det. Du kanske även har sett det med egna ögon ? Det jag pratar om är personer som tjänar stora pengar på sportsbetting varje månad. För en sak är säker, det är fullt möjligt för vem som helst att tjäna pengar på detta sätt men det krävs oerhörd disciplin och en riktigt vass taktik/strategi. Hänger du inte riktigt med ? Ingen fara, jag ska förklara vad jag menar.

Spela med 1-5 eller 1-10 units


Den sammanlagda bankrullen (summan som du har avsatt till din betting) är logiskt nog 100%. Satsar du 100% så satsar du allt. Men det vore totalt vansinnigt så gör aldrig det om du inte vill hamna på fattighuset. Det många spelare istället gör är att dem satsar units - en viss procent av den totala bankrullen på varje spel.

Enligt mig själv, och många andra, så bör man aldrig någonsin satsa mer än 5% av sin totala bank. Går man över detta är man ute på djupt vatten, inte minst om man skulle förlora 3-4 spel på raken... Vill man göra det väldigt lätt för sig så kan man dela in sina units på följande vis:

1 Units - 1%
2 Units - 2%
3 Units - 3%
4 Units - 4%
5 Units - 5%


Detta är det allra vanligaste, men vissa gillar att spela med 1-10 units där då 1 units kan fungera som 0,5% av bankrullen. Det är upp till var och en. Det viktigaste är att man känner sig trygg med sina satsningar och att man har råd att förlora sina satsade pengar om detta skulle inträffa. Spel ska vara roligt, och sitter man hela tiden och är nervös över hur det ska gå så blir det bara stressigt och jobbigt.

Sportutbudet är enormt på helger


De flesta försöker inte bli professionella spelare på heltid utan många spelar helt enkelt för spänningens skull. Jag själv brukar lämna in ett antal olika betting kuponger när det vankas lördag och söndag och sedan bjuda hem polarna på lite pizza, öl och snacks. Detta inträffar mest på lördagar då det brukar vara Premier League fotboll på schemat.

Det har inte så stor betydelse om man vinner eller förlorar, det är bara grymt kul att sitta och titta på en fotbollsmatch samtidigt som man har spelat på ett av lagen. Naturligtvis blir ju kvällen en aning roligare om ens lag man spelat på vinner men det är ändå själva känslan när matchen spelas som är det bästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar