ekonomibloggar.nu

fredag, mars 30, 2012

Prylsamling - Ny länkkatalog på nätet

För ett par veckor sedan så hittade jag en ny länkkatalog att skicka in min länk till. Igår fick jag ett mail som talade om att min länk hade granskad och även godkänd! Givetvis valde jag att använda mig av ankartexten "tjäna pengar på internet" då mitt mål alltid har varit att synas på den åtråvärda förstaplatsen för denna fras när någon söker på Google.

Länkkatalogen jag pratar om är Prylsamling.se och denna katalog slog upp portarna i början på 2012. Den är alltså relativt ny men jag ser stor potential.

Varför ?


För det första så har skaparna som mål att bli en av Sveriges mest respektabla länkkataloger på internet. Inget litet mål då där finns en hel del konkurrens... Jag gillar personer som sätter höga mål istället för låga. Då har man hela tiden något att sträva efter och det är just detta som driver en framåt. Det kommer att krävas en hel del arbete för att göra detta möjligt men jag har iallafall "dragit mitt strå till stacken" genom att tipsa andra om katalogen :)

För det andra, när man vill skicka in en länk, så måste beskrivningen av hemsidan/bloggen minst vara 500 tecken lång. En riktigt bra beskrivning av länken du skickar in kan vara skillnaden mellan succè och misslyckande. Det vill säga, om en person klickar på länken eller inte.

En lång beskrivning gynnar även själva länkkatalogen då fler länkar av hög kvalité kommer att skickas in. De som vill försöka skicka in skräplänkar kommer garanterat inte att göra sig besväret över att skriva en lång beskrivning.
Personligen, så gillar jag denna regel och hade även sett andra länkkataloger göra likadant. Det krävs lite mer ansträngning men de är det verkligen värt när man får en ny tillbakalänk av hög kvalitè !

För övrigt så kräver Prylsamlingen en tillbakalänk. Om du väljer att betala 100 kr så krävs dock ingen tillbakalänk och granskning av din inskickade länk kommer även att ske snabbare. Men av dessa två alternativ väljer nog de flesta gratisalternativet skulle jag tro.

Jag har även uppdaterat min sida om just länkkataloger och lagt till Prylsamling i listan.

2 kommentarer:

 1. Hej! Har du märk något tråkigt på webben det sistone? text enhance har varit som ett virus på våra bloggar och hemsidor, konstigt att inte google sätter stopp för dem.

  Vad säger du Rasmus om detta fenomen?

  /Christian.

  SvaraRadera
 2. Tjena,

  Hmm, nu förstår jag inte riktigt vad du menar... Text enhance ? Vad är detta för något ?

  Du får ursäkta om jag är lite korkad ;)

  SvaraRadera