ekonomibloggar.nu

torsdag, mars 01, 2012

Funderar du på att börja jobba hemifrån ?

Många människors dröm är att kunna jobba hemifrån. Man har då ingen chef som ställer en massa krav på en utan man får kontroll över sin egen tid och sina arbetsuppgifter på ett helt annat sätt. Visst lockar tanken på att jobba runt en 2-3 timmar per dag för att sedan göra precis vad du vill resten av dagen ?

Men detta kräver också tålamod och disciplin. Helst om du arbetar på internet som nog de flesta gör som jobbar hemifrån idag. Det vanligaste är att man först skaffar sig ett jobb ute i "verkligheten" så att säga. Man börjar jobba hos och för någon annan för att kunna få ut en hyfsat bra lön i slutet av månaden.

Men många tycker att den första lönen inte räcker så långt när alla räkningar är betalda. Därför väljer man att skaffa sig en extrainkomst. Var är då den bästa platsen för att skaffa sig en liten extrainkomst !? Jo, INTERNET :)

På nätet finns oändliga möjligheter för vem som helst. Men precis som i det riktiga livet så krävs hårt arbete för att uppnå resultat och framgång. Inte minst i början... För ni som tror att det ska vara enkelt att tjäna pengar på internet kan börja tänka om omedelbart. Det ligger en hel del arbete bakom. Inget snack om den saken.

Hur går människor tillväga för att skaffa sig en extrainkomst online ?

Det är en väldigt bra fråga som har väldigt många rätta svar. Där finns nämligen otroligt många strategier om hur man kan tjäna sina första kronor på nätet. Men det allra vanligaste sättet, enligt mig och säkert många andra, är att man skaffar sig antingen en egen blogg som man uppdaterar med jämna mellanrum eller en statisk hemsida.

Givetvis behöver du fylla din sajt med lite reklam om den ska kunna ge några intäkter överhuvudtaget. Där finns 2 olika sätt som är mer populära än andra.

1. Man registrerar ett konto hos Google Adsense, klistrar in HTML koden på sin blogg/hemsida och sen, helt automatiskt, börjar relevanta annonser visas om just det ämne du skriver om. För varje klick dina annonser genererar så tjänar du pengar! Här börjar de flesta personer som är intresserade av att jobba hemifrån.

2. Man registrerar sig själv plus sin webbplats hos ett affiliatenätverk. Funderar du på vilket nätverk just du ska gå med i ? Då kan jag varmt rekommendera Adtraction. Här finns lite över 100 olika annonsörer som gärna vill att du ska börja göra reklam för dem.

Jag gjorde precis tvärtom

Jag jobbar själv hemifrån. Men skillnaden var att jag gjorde tvärtom. Jag skaffade mig aldrig ett "riktigt" jobb först. Jag gick inte ens ut gymnasiet om jag ska vara ärlig. Jag var otroligt skoltrött och ville hitta mina egna vägar istället för att "passa in i ett fack" som jag själv gillar att beskriva det. Därför, vid ungefär 18-års ålder, när jag fortfarande bodde hemma hos mina föräldrar, gjorde jag ett val som jag aldrig någonsin kommer att ångra så länge jag lever.

Jag bestämde mig för att bli framgångsrik på internet och tjäna alla mina pengar härifrån.

Än idag kommer jag ihåg ansiktsuttrycket mina föräldrar, släkt och vänner gav mig när jag förklarade vad jag tänkte göra och leva på. Jag kommer ihåg att jag möttes av en oerhörd tveksamhet. Fullt förståeligt, då de lite äldre generationerna inte riktigt förstår vilken guldgruva internet kan vara. Här gäller först och främst hårt kroppsligt arbete om man ska tjäna sina pengar...

Men denna tveksamhet såg jag inte som något negativt. Jag blev istället mer taggad och nu ville jag verkligen bevisa att det faktiskt går att skaffa sig riktigt bra inkomster online.

Jag började utbilda mig

Jag var helt grön inom detta nya och spännande område. Därför behövde jag lite utbildning. Jag sökte därför efter tips på Google och efter ett tag blev jag tipsad om en informationsprodukt som alla verkade gilla starkt. Det var en produkt som gick under namnet My Online Income System och bara namnet gjorde mig väldigt intresserad :)

Detta var den allra första informationsprodukt som jag någonsin har köpt och den har lagt grunden till min framgång kan man säga. Jag tänkte först inte lägga några pengar på den men efter att ha läst att den var perfekt för nybörjare så tänkte jag:

"För att vinna något, måste man våga"

Jag vågade, och jag jag vann ! Det var en grundkurs i hur man ska marknadsföra sina bloggar och hemsidor på bästa sätt på internet. Jag rekommenderar den starkt till alla nybörjare som vill lära sig alla grunder kring marknadsföring och hur man kan börja tjäna pengar på nätet.

Som sagt, vid denna tiden bodde jag hemma och hade därför inga större utgifter. Endast mobilräkningen behövdes betalas i slutet av månaden. Jag kunde på så sätt, i lugn och ro, bygga upp min business och även bygga upp ett kapital för framtida bruk. En månad efter att jag hade fyllt 22 år så flyttade jag hemifrån då jag, efter noga övervägande, kände att jag kunde börja leva på de inkomster som jag hade byggt upp på internet.

Jag hade även förberett mig på att oväntade saker kunde inträffa. Det var då jag skulle plocka fram mitt sparkapital var det tänkt. Så jag hade alltså skaffat mig "försäkring" så att säga ;)

Varför berättar jag detta ?

Jag vill uppmärksamma alla på en sak. Med hårt arbete och ett mål kan man åstadkomma vad man vill i livet. Mitt mål var att tjäna så mycket pengar varje månad så jag kunde flytta hemifrån. Visst, det tog ungefär 4 år att uppnå mitt mål och för vissa är detta för lång tid. Men det är OK att sitta vid en skolbänk och utbilda sig i kanske 5-10 år för att bli läkare ?

Detta anser jag vara vansinne. Alla de år kan man istället lägga på att bygga upp en inkomstbringande online business som du kommer att tjäna pengar på i hela ditt liv. Man kommer givetvis att tjäna rätt bra med pengar på att utbilda sig till läkare också. Men skillnaden är att man måste infinna sig på arbetet för att få lön.

När man har byggt upp sin business på internet så behöver man inte infinna sig på arbetet vid specifika tidpunkter. Då har man nämligen gjort sig förtjänt av, vilka ord letar jag efter här... ? Jo, just det !

PASSIVA INKOMSTER :)

4 kommentarer:

 1. Kul att höra, och de som läser min blogg vet att jag själv siktar på passiva inkomster.

  Men vi måste vara ödmjuka för att andra utbildar sig till ett "riktigt jobb". Det måste nämligen finnas läkare, annars fungerar inte samhället.

  Det finns också mjuka värden, som att ens arbete är ens kall, eller att man vill hjälpa andra.

  Men sånt jämnar ut sig. Ju fler som håller på med internetmarknadsföring desto svårare att tjäna pengar på det, och ju färre läkare det finns desto mer tjänar de (och desto högre ställning får de i folks ögon).

  Lycka till, jag önskar att du kunde gå igenom mina webbprojekt och berätta för mig hur jag ska tjäna pengar på dem.

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa om din historia. Du borde lägga upp en tjänapengarpåinternetsomstudent-sida. För hade jag själv vetat om möjligheterna när jag pluggade hade jag, i och för sig inte valt din väg, men fixat extrainkomsten!

  /Per

  SvaraRadera
 3. Du är inte ensam om att sikta mot just det målet ;)

  Jo, det har du helt rätt. Utan läkare vore det ingen höjdare om man skulle behöva läkarvård... Men samtidigt så tror jag inte mitt inlägg påverkar någons tankar alltför mycket om han eller hon tänkte att bli läkare.

  Haha, jo, det jämnar alltid ut sig. Men konkurrens på internet är bra. Det får en själv att bli bättre på vad man gör och man kan även lära sig en hel del från sina konkurrenter :)

  SvaraRadera
 4. Kul att du tyckte det var trevlig läsning Per :) Uppskattas alltid.

  Tack för förslaget. Studenter är alltid ute efter extrainkomster så jag ska skriva upp det på "att göra" listan.

  SvaraRadera