ekonomibloggar.nu

onsdag, mars 21, 2012

Få en synligare blogg genom att använda Bloggtips

Hos Bloggtips är det möjligt, om man äger en blogg vill säga, att skriva ett nytt "bloggtips" för att på så sätt få andra surfare att hitta till bloggen du tipsar om. Det behöver inte vara en blogg som du själv driver, utan det kan lika gärna vara en blogg som du följer och gillar.

Om man vill, så kan man registrera ett konto, som självklart är helt kostnadsfritt. Men det går även att publicera sina bloggtips anonymt. Det får man själv bestämma.
Andra grejer som man också kan göra är att kommentera vad andra har gett för tips och ett röstningssystem gör det även möjligt om man vill rösta på bra eller dåliga bloggtips. Röstningssystemet involverar även om man vill rösta på bra/dåliga kommentarer.

Samtliga bloggtips är indelade i olika kategorier så att man enkelt och snabbt ska kunna hitta vad man är intresserad av. Där finns t.ex kategorier som hästbloggar, bokbloggar och sminkbloggar. Beroende på vad man är intresserad av så kommer man garanterat att hitta någon ny och spännande blogg.

Hur gör man för att tipsa om en blogg ?


Först och främst måste du surfa vidare till: Skriv ett nytt bloggtips.

Sedan är det bara till att följa instruktionerna som visas på skärmen.

Skriv in en passande rubrik på ditt bloggtips, beskriv sedan vad bloggen handlar om och vad man som läsare kan förvänta sig att läsa, välj en passande kategori och till sist, skriv in ett användarnamn längst ner. Kolla igenom så att allt ser bra ut och skicka in ditt bloggtips !

Det man bör komma ihåg, som även är otroligt dumt om någon frågar mig, är att man måste skriva in sin webbadress till bloggen man tipsar om i bloggbeskrivningen. Glömmer man detta så kommer det att vara helt omöjligt att kunna surfa vidare till bloggen då man inte vet URL:en !

Jag hade istället föredragit en separat ruta där man knappade in sin webbadress och som även hade varit klickbar för alla.

Nu måste man istället, om man vill läsa bloggen, kopiera webbadressen manuellt för att sedan klistra in den i sin webbläsare. Inte mycket att tjafsa om, men en irriterande liten detalj som hade kunnat bli bättre ganska lätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar