ekonomibloggar.nu

torsdag, juni 30, 2011

Tjäna Pengar På Att Sälja Dina Gamla Prylar Hos Tradera

Alla har massor utav prylar och saker som man har samlat på sig genom åren. Många vill säkert inte ens öppna dörren till garderoben eller garaget för då riskerar allt att trilla ut... Känner du igen dig ? Men varför ska dina gamla prylar ligga där om du inte använder dom längre ? Varför inte sälja dom och tjäna en rejäl hacka ? För dig är kanske dina prylar "skräp" men för någon annan kan det vara just det dom behöver och är då redo att slåss om prylen i en budgivning !

Det är här Tradera kommer in i bilden.

Tradera är ett auktionsföretag med över 2,4 miljoner kunder registrerade. Dom är både Sveriges och hela Nordens största marknadsplats och växer för varje månad som går. Här kan man inte bara sälja allt man inte längre vill ha utan också köpa massvis med prylar som man är intresserad av.

Lite Historia Om Tradera

År 2006 blev Tradera en del av den största auktionssajten i världen, amerikanska Ebay. Just detta gjorde det möjligt för Tradera att samarbeta och även lära utav de globala Ebay sajterna på marknaden. På så sätt har Tradera finslipat vad som behövde finslipas och gjort sin auktionssajt oerhört stor !

Där är egentligen inte så stor skillnad mellan Tradera och Ebay. Det är samma princip och koncept men Tradera satsar mer på handel inom Norden medans Ebay riktar sig till den globala marknaden.

Hur Tjänar Jag Pengar På Tradera ?

För att tjäna pengar behöver du någon pryl som du vill sälja. Du lägger då ut din pryl hos Tradera och sätter ett utropspris. Det kan vara alltifrån 1 kr och uppåt. Det bestämmer du själv. Sedan skriver du en beskrivning, bestämmer hur många dagar din auktion ska vara och om du har bilder kan du också lägga in dessa (max 5 st bilder). Du väljer även fraktsätt och hur du ta betalt av den som vinner din auktion.

Sen klickar du på registrera knappen och väntar på att folk ska buda på dina saker :) Svårare är det inte. När auktionen är avslutad så bestämmer du hur du vill ta betalt. Jag brukar alltid själv köra med att kunden får betala in pengar till mitt konto först och efter att jag har sett detta skickar jag varan. De flesta gör såhär och det är de enklaste sättet enligt mig.

När kunden väll har betalat så skickar du varan antingen med Posten,DHL,Schenker etc... Det bestämmer även du själv. Jag skulle inte rekommendera posten då frakten hos posten är ganska hög. Ta istället DHL eller Schenker, jag kör själv alltid med Schenker. Fungerar också det perfekt !

Såja, nu har du fått en bättre inblick hur du kan tjäna pengar på tradera och nu är det bara till att regga sig för ett konto och hitta gamla grejer att sälja ! :)

2 kommentarer:

 1. Du kanske kan svara på hur man kopplar ihop http://widget.tradera.com/ med ens konto på tradedoubler?
  på widget.tradera.com verkar man ju inte få några pengar alls..

  http://tokyo-kitsune.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Hej Emelie !

  Du behöver inte koppla ihop widget.tradera.com med ditt Tradedoubler konto. Det enda du behöver göra är att skaffa dig ett Tradedoubler konto och sen anmäla ditt intresse till Traderas affiliateprogram.

  Därifrån hittar du banners och textlänkar som du kan lägga in på din sajt.

  SvaraRadera