ekonomibloggar.nu

fredag, juni 24, 2011

Gör Länkbyten Med Andra Och Få Fler Besökare Till Dina Webbsidor

Det är ingen hemlighet att för att knipa en bra placering hos sökmotorer så krävs det att man inte bara en en bra webbsida, det krävs också att man har inlänkar som pekar till ens sida. Annars blir det oerhört svårt att komma högt för sina specifika sökord man vill synas på.

Där finns att antal trix man kan ta till för att komma högre hos sökmotorer och en av dessa är att göra länkbyten med andra som driver bloggar och hemsidor. Detta kan vara väldigt kraftfullt på 2 sätt.

1. Har sidan du byter länk med många besökare varje dag så kommer garanterat någon att klicka på din länk och surfa in till din sida. Du får då fler besökare och kommer att få fler besökare så länge din länk ligger kvar !

2. Det du ska tänka på när du gör länkbyten är att välja "ankartext" eller "länktext" som man också kan kalla det med omsorg. Med detta menar jag texten som du vill att folk ska kunna klicka på. Till exempel, skriver du mycket om hur man kan tjäna pengar på internet och ger tips och trix precis som jag jag, varför inte då använda ankartexten/länktexten tjäna pengar på internet ? Som du kan se nu så har jag gjort just de orden till min "ankartext". Provar du att klicka på länken så kommer du att komma till min starsida här på bloggen.

Du kan givetvis välja vilken ankartext och URL som helst. Men tänk på att Google och andra sökmotorer väger tungt på vilken text man använder sig av. Vill du komma högt i sökresulaten för exempelvis ordet "smink" är det inte så smart att ha "träning" som ankartext. Försök att klämma in ordet smink i texten istället, det gillar Google ! Det underlättar givetvis om du har en sida om just smink då ;)


Att kontakta andra personer som har en sida inom din nisch kan både vara tidskrävande och tråkigt. Tro mig, jag har lagt ner otaliga timmar på detta ! Har du en splitterny sida så är de flesta inte så sugna på att byta länkar med dig. Inte så konstigt då du tjänar mest på detta då.

Ett bra hjälpmedel för att hitta länkvänner kan vara att lägga in sin sida hos någon som erbjuder detta. Länkbyten.nu är en sådan tjänst.

Istället för att leta som en galning efter E-Post adresser och kontaktsidor så låter du andra ta kontakt med dig om de är intresserade av ett länkbyte. Det enda du behöver göra är att lägga in din länk och en liten beskrivning om vad din sida handlar om sen är det bara att vänta på förfrågningar :)

Jag har själv hittat ett par stycken sidor som gärna ville göra ett länkbyte med mig hos Länkbyten.nu. Det kan även du göra :) Tjänsten är helt gratis.

Förresten, vill du göra ett länkbyte med min blogg så går detta utmärkt. Skicka antingen ett mail som du hittar på min kontakt sida eller släng upp en kommentar i kommentarsfältet. Jag accepterar det mesta :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar