ekonomibloggar.nu

fredag, juni 17, 2011

Mikrobloggen Bloggy

Twitter har väl de flesta hört talas om nuförtiden. Det är världens största mikroblogg. Men det finns faktiskt andra aktörer på nätet som är värda att nämna.

En sådan är Bloggy.

Bloggy startades upp 14 januari 2009 av Jonas Lejon som är en entreprenör. Eller, egentligen så startades tjänsten den 25 september 2008 men då var den bara tillgänglig för speciellt inbjudna.
Nu är den tillgänglig för alla.

Vad Är Bloggy ?

Bloggy erbjuder en likadan tjänst som man kan få hos Twitter. Det vill säga, en mikroblogg. På en mikroblogg kan du i realtid dela med dig av vad du tycker är intressant. Exempel på detta kan vara bilder, videoklipp, filmer, musik eller filer.

Du kan även använda din mikroblogg till att berätta för dina vänner och dina följare vad du gör just nu. Många har även börjat använda mikrobloggar i sin internetmarknadsföring. Det fungerar mycket bra, jag själv gör just detta.

Fördelar Med Bloggy

*Du behöver inte sitta vid datorn för att använda Bloggys tjänst. Det går utmärkt i mobilen också.

*Koppla ihop dina bloggar med Bloggys flöde. När du postar något nytt inlägg på din blogg i framtiden kommer inlägget alltid att postas automatiskt hos Bloggy. Annars måste du göra detta manuellt och det tar sin lilla tid...

* Dela med dig av allt du gillar ! Postar du intressanta saker på din mikroblogg kan du få en hel del följare och på detta sätt många fler läsare till dina bloggar på nolltid.


En annan grym grej med Bloggy som jag inte ens visste om när jag reggade ett konto är att man kan koppla sitt Adsense konto med sitt Bloggy konto !


Det du behöver göra för att allt ska fungera korrekt är att logga in på ditt adsense konto och kopiera ditt publicist ID. Klistra sedan in det i rutan (se bild) och klicka på spara.

Nu kommer adsense annonserna som visas på din mikroblogg att "tillhöra dig". Med andra ord, du kommer att få betalt när någon klickar på någon av annonserna.

I början kommer du inte att få så många klick, men om du får många följare kan du tjäna bra pengar på detta sätt helt automatiskt. Smidigt !

Jag har redan fått 3 klick på 2 dagar ;) Inte så mycket men ändå pengar som jag inte gör så mycket för. Vem tycker inte om passiva pengar ? ;)

Där finns även många andra saker som du kan göra på ditt Bloggy konto. När du har registrerat ett konto, klicka på "inställningar". Där finns mer att läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar