ekonomibloggar.nu

fredag, juli 01, 2011

Pagerank Uppdatering Skedde Mellan 27-29 Juni 2011

Då har det hänt igen. Google har uppdaterat pagerank för de flesta sidor på internet och detta skedde mellan 27-29 juni. Det är inte så ofta detta händer, kanske 3-4 gånger om året har jag hört.

För det första så kanske du inte har en aning om vad pagerank betyder eller står för !? Då blir det rätt lönlöst att läsa den här artikeln ;) Istället för att skriva ihop en megalång beskrivning om vad pagerank är så tänkte jag länka till en sida som beskriver detta bäst i mina ögon.

Som jag har skrivit om innan så har Jim Westergren skapat en SEO Guide där man kan lära sig allt om vad pagerank betyder.

Känns lite överdrivet att skriva ihop en egen guide då...

Men iallafall, jag har redan läst att många har blivit missnöjda med uppdateringen då många har tappat i pagerank. Jag läste om en webbsida som hade pagerank 5 innan uppdateringen och nu efter blev han tilldelad en pagerank 2 ! Det är ett rätt så stort hopp...

Desto roligare var det för mig ! 3 sajter som jag arbetar med gick upp i pagerank :)

Den här bloggen som ni läser just nu hade innan uppdateringen en pagerank på 0. Nu har den pagerank 2 !

En annan blogg som jag uppdaterar väldigt frekvent fick en 3:a efter att ha legat på 2 väldigt länge.

Och sist men inte minst, min sida om betalda undersökningar gick från pagerank 0 till en pagerank 3 ! HÄRLIGT :)

Idag är inte pagerank lika viktigt som för några år sedan men det är ändå kul att se sidorna avancera på skalan. Det betyder att sidorna får många inlänkar helt gratis och att folk verkligen VILL länka till innehållet på sidorna. Väldigt kul !

Jag ska fortsätta testa lite sidor för att se hur uppdateringen har påverkat dom.

Har du förresten testat vilken pagerank din webbsida eller blogg har efter Google's uppdatering ? I så fall, blev du nöjd ? Blev du besviken ? Skriv gärna en kommentar, alla kommentarer är do follow så du får härlig linkjuice till din sida helt gratis.

6 kommentarer:

 1. Vilken bra sida du har! Har börjat följa den.

  Jag fick pagerank 4 :) Jag vet inte hur jag låg innan men jag blev nöjd.

  SvaraRadera
 2. Rasmus (Admin)3 juli 2011 kl. 12:38

  Jag tackar så mycket för uppskattningen :)

  Det var inte dåligt ! Jag blev också väldigt nöjd med mina uppdateringar.

  SvaraRadera
 3. Jag är nöjd, brukar ha tur med dessa uppdateringar, och så även en gång. En av mina sidor tappade förvisso i Page Rank, men det var väntat.

  SvaraRadera
 4. Rasmus (Admin)6 juli 2011 kl. 10:05

  Låter ju riktigt bra, nu gäller det att bygga nya inlänkar till nästa uppdatering så man kan få högre pagerank :)

  SvaraRadera
 5. Hej svejs,

  Pagerank är ju två sidor av ett mynt hos google kan man säga. Relevant innehåll och pagerank är bäst tillsammans. Bara inkommande länkar med hög pagerank är alltså inte att eftersträva som jag ser det. Ha det gott! :-)

  SvaraRadera
 6. Det har du helt rätt i Eddie. Men en halvdassig sida med många inkommande länkar kan ändå tjäna en hel del pengar till en.

  Jag har sett prov på ett par såna här. Men det är som du säger, att kombinera relevant innehåll och pagerank fungerar bäst i det långa loppet.

  SvaraRadera