ekonomibloggar.nu

tisdag, april 17, 2012

Tjäna pengar på att visa annonser genom att registrera ett konto hos affiliatenätverket Commission Junction

Commission Junction, eller CJ som förkortningen lyder, är ett väldigt uppskattat affiliatenätverk och även ett av det mest välkända i branschen. CJ är inget svenskt företag och därför finns här en hel del skillnader. Den största skillnaden är att nätverket arbetar globalt och man kan därför hitta annonsörer ifrån en massa olika länder.

CJ är därför kanon att använda om du t.ex har en webbplats på engelska då det finns ett stort utbud av annonsörer i de flesta kategorierna. Många som arbetar med affiliatemarknadsföring i Sverige har ju dessvärre inte så värst många webbplatser på engelska och då vill man ju gärna visa svenska annonser. Detta går även utmärkt med CJ då där i skrivande stund finns en hel del svenska företag som huserar i nätverket. Några exempel är Ginza, Inkclub, Comviq, Pricerunner och Symantec.

Hela listan på samtliga svenska företag hittar du här.

Det svenska utbudet är lite klent


Om du klickade på länken till listan på svenska företag som är aktiva på Commission Junction så ser du att det inte är alltför många. Jag har själv haft stora problem att hitta några företag som passar till mina sajter då jag inte skriver om t.ex kläder, teknik, resor eller foto. Men jag har anmält mitt intresse till 2 företag som arbetar inom webbhotells branschen då jag ibland skriver om detta ämne här på bloggen.

Navigeringen kan verka svår till en början


Det minsta man kan begära av ett välkänt affiliatenätverk som CJ är att navigeringen på sidan är enkel och snabb. Men tyvärr är verkligheten precis tvärtom ! Det är onödigt komplicerat när man vill t.ex vill söka efter nya annonsörer. Detta kunde, enligt mig, göras på ett mycket bättre sätt men samtidigt så är man kanske lite gnällig. Man är ju van vid att navigera runt på svenska affiliatenätverk.

Men man anpassar och lär sig ganska snabbt efter ett par inloggningar.

Är det säkert att intjänade pengar betalas ut i tid ?


Det behöver man absolut inte vara orolig över. CJ är som sagt ett av världens mest välkända affiliatenätverk med hundratusentals kunder världen över och detta hade man definitivt inte åstadkommit om man inte betalade sina publishers i rätt tid.

Alla pengar som man tjänar betalas antingen ut via check eller via banköverföring. Bor man i Sverige så går det utmärkt att få pengarna via banköverföring och detta rekommenderar jag starkt då uttag av check vanligtvis kostar mellan 200-500 kr beroende på vilken bank man har. Rätt sura pengar att behöva betala...

Mina tankar kring CJ


Ska jag vara ärlig så är jag ingen större fantast av Commission Junction. Det finns för lite svenska annonsörer och som jag skrev lite längre upp så gillar jag inte heller den komplicerade navigeringen. Har man webbplatser på svenska och söker efter nya annonsörer så rekommenderar jag istället nätverken Adtraction, Tradedoubler och Adrecord som erbjuder en hel drös med svenska företag. Här blir det svårt att inte hitta något som passar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar