ekonomibloggar.nu

onsdag, april 11, 2012

Behöver du pengar snabbt ? Tips på hur du kan få 4000 kr insatt på ditt konto utan några dolda avgifter!

Om man inte är miljonär eller har ett väldigt välbetalt jobb så kan det tyvärr vara så att pengarna ibland inte räcker till. Många önskar (jag själv tillhör denna grupp) att man hade några tusenlappar över när samtliga räkningar är betalda i slutet av månaden.

För bara någon dag sedan så hamnade jag i en sådan situation och behövde då 3000 kr snabbt och enkelt. Efter lite "googling" så hittade jag till låneföretaget Vivus som erbjuder snabblån eller sms lån som det också brukar kallas för. Här visade det sig att alla nya kunder får låna uppemot 4000 kr helt utan kostnad!

Man väljer själv hur lång återbetalningstid man vill ha och i detta fall valde jag 30 dagar som för övrigt är MAX.

Räntan är 0% och det finns inte heller några "dolda" avgifter inbakade i lånet. Med andra ord, du kan låna uppemot 4000 kr och efter 30 dagar betalar du tillbaka 4000 kr. Lättare än så blir det inte.

Jag behövde i detta fall låna 3000 kr men jag valde ändå att låna 4000 kr då det var första gången som jag använde tjänsten och då blev det gratis. Nu har jag en tusenlapp över som jag kan använda till andra roliga saker.

Låna inte om du inte har råd att betala tillbaka


Jag vet att jag kommer att ha 4000 kr tillgängliga på mitt konto när återbetalningen ska ske. Därför kommer jag också att kunna betala tillbaka pengarna i tid. Men tyvärr finns det väldigt många människor som blir ivriga då dem ser ett lån som är helt befriat ifrån räntor och andra avgifter.

Då är det oerhört lätt att klicka på "Ansök" knappen utan att tänka sig för. Pengarna får man insatt på sitt konto samma dag som man ansöker och då kliar det i fingrarna ännu mer! Men jag rekommenderar att tänka igenom det hela 2 eller 3 gånger och ställ dig den viktigaste frågan av alla:

Har jag möjligheten att betala tillbaka pengarna när tiden har gått ut ?

Låneföretag, som exempelvis Vivus, är alltid hjälpsamma och trevliga när man vill låna pengar men det blir inte lika trevligt om man inte kan betala tillbaka pengarna. Då kommer garanterat avgifter och räntor att läggas på lånet och det kan bli en dyr historia för din plånbok...

2 kommentarer:

 1. Intressant markandsföringsmetod att låna ut pengar "gratis" på de viset. Känns visserligen lite som om man lägger upp för att man inte skall klara av att betala tillbaka i tid, men smart av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns lite så, men det kan bara väldigt bra om det "krisar" någon månad. Jag har använt det och det bästa är att man inte tecknar upp sig på något "dolt" abonnemang som man inte vet om som gör att man måste låna fler gånger.

   Vissa oseriösa aktörer kör med sånt skit.

   Men som du säger, det är ett smart marknadsföringsmetod av dem.

   Radera