ekonomibloggar.nu

tisdag, april 24, 2012

Tjäna pengar med hjälp av Clickbroker

Clickbroker har jag länge tänkt skriva om men det har alltid kommit något emellan. Men efter att ha slösurfat lite på Webmasterns blogg (som även han har publicerat ett inlägg om Clickbroker) så ska jag nu göra slag i saken.

Clickbroker är ett svensktbaserat företag där vem som helst antingen kan sälja sina digitala produkter som exempelvis E-böcker eller så kan man välja att agera affiliate åt de digitala produkter som man just nu kan hitta i Clickbrokers marketplace hörna. Nackdelen är, som jag insåg relativt snabbt efter inloggning, att utbudet av affiliateprodukter minst sagt är skralt för tillfället.

I skrivande stund finns där 4 olika E-böcker som man kan marknadsföra och dessa är följande:

Från sömnlös till utsövd - Sex veckor till bättre sömn, mer energi och högre livskvalitet

Så får du ditt Drömkök

Bli inredare

Datorsäkerhet för nybörjare

Det blir alltså rätt svårt att hitta något som passar till ens webbplats. Själv blev jag lite förvånad av att hitta E-boken Datorsäkerhet för nybörjare hos Clickbroker. Anledningen var för att jag redan har köpt och laddat ner boken hos TKJ som för övrigt är författaren bakom en extremt välskriven och lättförståelig bok när det gäller datorsäkerhet. Rekommenderas varmt !

Men det var jäkligt kul för nu har jag möjligheten att marknadsföra en riktigt bra produkt som jag själv också har testat :)

Clickbroker VS Clickbank


Alla som följer bloggen vet också att jag arbetar mycket med att marknadsföra digitala produkter ifrån affiliatejätten Clickbank. Skillnaderna mellan Clickbroker och Clickbank är egentligen inte så stora, det är samma princip som gäller. Men givetvis är utbudet extremt mycket större hos Clickbank men här kan man däremot inte hitta produkter som är skrivna på svenska.

Provisionerna är där ingen skillnad på. Båda dessa sajter erbjuder oftast mellan 50-75% i provision vid en eventuell försäljning.

Men som sagt, man kan för tillfället hitta 4 olika produkter att promota och det är väldigt dåligt. Jag hoppas på att fler lägger in sina digitala produkter i framtiden och jag har faktiskt själv planer på att skriva ihop en egen E-bok som troligtvis kommer att handla om hur man på bästa sätt kommer igång med att tjäna pengar på internet då jag verkligen brinner för detta ämne.

Man får 250 SEK insatt på sitt konto


Om du väljer att registrera ett konto hos Clickbroker så kommer du att få 250 kr helt gratis ! Det är en otroligt hög summa då många andra nätverk, som exempelvis Frossle, vanligtvis erbjuder en lite mindre startbonus.

För att vara berättigad till utbetalning så måste man minst ha tjänat ihop 100$, det vill säga 700 svenska kronor. Men då kan man egentligen dra bort 250 kr (pengar man får i startbonus) och då blir summan du måste tjäna ihop istället 450 kr.

Skriv antingen på svenska eller engelska


En annan bra grej med Clickbroker är kundsupporten. Med tanke på att det är svenskar som ligger bakom företaget så har man möjligheten att antingen skriva på svenska eller engelska när man kontaktar supporten. Det är inte alltid lätt att knåpa ihop ett mail på engelska om man inte behandlar språket så bra. Stort plus för detta !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar