ekonomibloggar.nu

tisdag, februari 07, 2012

Pagerank uppdatering den 6 februari 2012

Då har Google gjort sin första pagerank uppdatering för år 2012. Detta skedde igår, 6 februari. Jag fick en lite för tidig födelsedagspresent (fyller 23 år idag, 7 februari) då en av mina webbplatser tog ett rejält språng från PR 0 till PR 3 !

Den senaste PR uppdateringen genomfördes i november förra året. Uppdateringen strax innan gjordes i augustimånad. Så man kan alltså enkelt dra slutsatsen att Google försöker göra en ny uppdatering var tredje månad. Även fast PR inte har så stor betydelse idag som det hade för några år sedan är det ändå kul när uppdateringar genomförs.

Man får nämligen ett litet bevis på hur "bra" man har varit på att bygga länkar till sina webbplatser. Jag har läst om personer vars bloggar och webbsidor har tappat i PR men detta har jag aldrig varit med om. Antingen har mina sidor stigit i värde eller behållt sin nuvarande pagerank. Inget undantag den här gången, men "tyvärr" har bara 1 sajt fått högre "status" så att säga.
Alla andra har exakt samma PR som för 3 månader sedan.

Vilken webbplats handlar det då om ?

Min artikelkatalog som startades i slutet på november månad har gått från PR 0 till PR 3 ! Det är första gången jag upplever ett sådant "hopp". Vanligtvis brukar nya sidor antingen bli tilldelad PR 1 eller 2. En annan artikelkatalog som är hyfsat ny och som, precis som min, tog ett rejält kliv när det gäller PR är skriva-artikel.se som också gick från 0 till 3. Starkt jobbat !

Som jag nämde innan, mina andra sajter avancerade inte uppåt men tappade heller inte i PR. Så för min del betydde uppdatering en liten framgång och ett steg i rätt riktning. Jag har arbetat rätt hårt med att bygga länkar till min artikelkatalog och nu fick jag alltså lite resultat för allt slit :)

Även fast man inte ska stirra sig blind på vilken pagerank en sajt har så tror jag många tittar på just detta när man ska registrera sig hos en artikelkatalog. Att man då har 0 kan vara skillnaden mellan att personen reggar sig eller går vidare till en annan katalog med lite högre PR.

Så förhoppningsvis kan man nu locka till sig fler skribenter genom att visa upp ett schyst PR värde !

Hade varit kul att veta hur just du tänker ? Spelar PR så stor roll när det gäller artikelkataloger eller du tittar mer på DA (Domain Authority) eller kanske andra faktorer ?

Förresten, IDAG FYLLER JAG 23 ÅR :) Glöm inte att säga grattis i kommentarsfältet ;)

6 kommentarer:

 1. Haha, tack så mycket ! Åldern spelar ingen roll, man är så ung som man känner sig :D

  SvaraRadera
 2. Grattis lite i efterskott! Jag gjorde ett skutt från 0 till 2 på en av mina sidor. Känns gött. Gillar dina artiklar, som t ex den om BMD. Funderar på att köpa men ska skaffa lite mer bakgrundsinfo först...

  SvaraRadera
 3. Jag tackar för det :)

  Kul att du gillar artiklarna som skrivs. Jag använder själv Bookmarking Demon och gillar produkten starkt :)

  SvaraRadera