ekonomibloggar.nu

lördag, februari 04, 2012

Aktier kan vara ett riktigt bra sätt för att tjäna pengar på. Men...

Aktier för mig har alltid varit ett oerhört spännande ämne. Jag intresserar mig automatiskt för såna ämne där man har möjlighet att tjäna pengar och helst de riktigt stora pengarna. Så är fallet med aktier. Har man kunskapen och samtidigt är duktig på det man gör finns där inga gränser. Man kan rent ut sagt leva på att handla med aktier. Men utan tvekan krävs det en sak, och det är kunskapen innan man testar...

Ska jag vara ärlig har jag aldrig haft någon större lycka med mina aktieköp. Detta beror främst på 2 saker.

1. Okunskap

2. Jag sökte efter ett snabbt sätt att tjäna pengar på

Det kvittar vad det gäller, utan någon som helst förkunskap kommer man inte att lyckas. Alla kan ha tur, och då kanske man lyckas på kort sikt. Men man måste alltid tänka långsiktigt. Jag hade definitivt inte någon tur när jag köpte mina första aktier. Förlorade en hel del pengar och då svalnade även intresset lika snabbt som Usain Bolt springer 100 meter...

Hade jag istället tagit mig tiden innan jag köpte aktier för att få den rätta kunskapen så hade scenariot säkerligen utspelat sig annorlunda.
Men som man säger, något gott finns där att hitta i allt, och det kan jag faktiskt göra i detta fallet. Just det misstaget la grunden till allt jag har gjort framöver.
Det har ingen betydelse vad det gäller nuförtiden, om jag inte har kunskapen innan jag sätter igång så skaffar jag den på ett eller annat sätt. Finns en massa gratisinformation på internet om allt möjligt så det är bara att börja googla sig fram !

Sen var det att tjäna pengar snabbt... Det vet säkert alla hur busenkelt detta är ? ;) Skämt åsido, jag behövde pengar, och det snabbt. Tänkte därför att aktier var ett grymt smart alternativ (Ung och naiv är ingen bra kombination). Men insåg ganska snabbt att det skulle ta sin lilla tid om man ville se någon avkastning. Började därför handla aktier med lite högre "risk" då jag trodde resultat skulle uppnås snabbare...

Behöver antagligen inte beskriva resten av min historia ? Kan väl säga såhär, det gick inte som jag hade tänkt mig.

Men blir man nerslagen är det bara att resa sig upp och försöka igen ! Så fungerar iallafall mitt tänk och livsfilosofi. Därför ska jag också, en dag i framtiden, ge mig in i "aktieträsket" igen och bevisa att jag också kan ! Men innan dess ska jag bli expert på ämnet så ingenting kan stoppa mig :)

4 kommentarer:

 1. Jag tycker precis som du att aktier verkar spännande, men saknar också nödvändig kunskap för att inte tala om kapital att satsa på aktiemarknaden. Dock hoppas jag, när jag får lite bättre ekonomi, kunna testa på det hela och göra lite nybörjar-misstag likt de du redan gjort ;-)

  SvaraRadera
 2. Egentligen så saknade även jag kapital. La "alla äggen i samma korg" så att säga... Ingen superidè precis, men misstag gör man för att förhoppningsvis lära sig till nästa gång :)

  Alla som tjänar stora pengar på aktier idag har säkerligen gjort riktigt klantiga misstag i början. Utan dessa vore det svårt att veta vad som fungerar och inte fungerar.

  Men i mitt fall var det riktigt dyra misstag ;)

  SvaraRadera
 3. Bättre de än att spela bort pengarna ... som en annan gjorde, som sagt vi gör alla misstag :)

  Just i detta nu är du nr 1 vid sökning efter "tjäna pengar på internet" i Google, kanske är det tillfälligt, hur som helst grattis till en bra blogg. Ska se till att börja jobba lite mer på min tjäna pengar blogg, någon gång..

  SvaraRadera
 4. Jag har varit i den situationen också. Casino/Gambling har alltid varit ett stort intresse men det har inte alltid varit så lyckat. "Att jaga sina förluster" är aldrig en bra idè. Det fick jag lära mig den hårda vägen...

  Jag verkar vara en sån person som måste lära mig ALLT den hårda vägen annars fattar jag aldrig ;) Men tydligen har det gett resultat.

  Oj, det var jag inte beredd på att läsa ! När jag själv gör en sökning hittar jag min blogg på en sjundeplats. Så det är nog bara temporärt.

  Men målet är ett ta förstaplatsen för "tjäna pengar på internet" frasen så småningom. Finn hyfsat starka sidor som först behöver "besegras" med inlänkar men i framtiden kommer jag att uppnå det. Det garanterar jag till 110% !

  SvaraRadera