ekonomibloggar.nu

onsdag, februari 08, 2012

Första checken från Clickbank år 2012 - $1127.56

Då har den allra första checken för år 2012 skickats till mig. Har jag inte helt fel för mig så är detta ett nytt rekord igen ! En rolig slump (eller det kanske är ödet?) var att checken kom igår. Samma dag som jag fyllde år. Så det var en trevlig födelsedagspresent som brevbäraren kom med :)

Enligt uppgifterna från Clickbank så skickades checken ifrån USA den 1 februari. Alltså, för exakt 1 vecka sedan idag. Det tog alltså 6 dagar för checken att komma fram och även detta är nytt rekord. Innan har det tagit allt från 7 dagar till uppemot 10-14 dagar. Att det går snabbt ät ett stort plus i kanten.

Check nummer 1 för år 2012

Imorgon är det tänkt att hämta ut pengarna på banken. Som alltid så ska det bli spännande att se vad dollarkursen ligger i just nu. En snabb anblick på min förra check (bankpappret med alla detaljer) säger mig att jag fick en dollarkurs på 6,54. Blir det högre eller lägre den här gången ? Det återstår att se imorgon.

Igår tittade jag även på lite statistik kring inkomsterna från Clickbank vid månaderna november,december och januari. Just dessa månader märkte jag en enorm minskning av försäljningar. Inte så konstigt då många inte vill lägga pengar på digitala produkter när julen är på väg med stormsteg. Efter jul blev det ännu värre då många inte har så mycket pengar kvar och väntar på lönen som kommer runt den 25 januari.

Precis efter denna datumen började även mina affiliateförsäljningar återgå till det "normala" igen. Så med facit i hand innebär just dessa 3 månader inte mycket pengar på clickbank kontot. Jag blev visserligen inte så förvånad då exakt samma scenario har utspelat sig varje år. Sånt får man tyvärr ta om man ska arbeta i den här branschen.

2 kommentarer:

 1. Grattis till rekordchecken. Intressant att försäljningen inom de olika nischerna varierar så kraftigt (inte för att det är förvånande, men ändå). Gött att pengarna börjar rulla in igen då!

  Själv har jag haft ett par goda månader nu, inte minst Januari var fin för mig, detta är inte alls konstigt egentligen, eftersom jag byggt ett antal vinterrelaterade sidor. Men snart kommer försäljningen att avta och dessvärre känner jag mig allt annat än förberedd för våren och sommaren, men än finns ju tid :-)

  SvaraRadera
 2. Tackar för det. Första året blev jag riktigt orolig och nästan redo att ge upp... Men nu säger erfarenheten att det vänder efter nån månad.

  Jag är inte så mycket för att bygga sajter som är relaterade till årstider. Tycker bättre om att ha sajter som folk hittar till året om.

  Eller, har en sajt om cyklar och där minskar trafiken en aning på hösten/vintern men faktiskt inte så mycket som man kan tro !

  SvaraRadera