ekonomibloggar.nu

torsdag, februari 09, 2012

Vitorm - En gratis bloggtjänst som också erbjuder ett alldeles egetutvecklat affiliatenätverk

Som du säkert redan har sett och hört så finns där en hel del olika bloggtjänster som man kan blogga hos. Vitorm är en av dessa. Men Vitorm skiljer sig lite från mängden då dem är den enda svenska bloggtjänst som erbjuder en blogg som är helt befriad ifrån reklam och som dessutom är 100% gratis. Hos t.ex Blogg.se så är det obligatoriskt att visa reklam. Detta för att bloggtjänsten ska kunna tjäna pengar och samtidigt finansiera sin tjänst.

Om inte Vitorm tjänar några pengar, hur kan dem då erbjuda en bloggtjänst ?

För att vara ärlig så tjänar Vitorm pengar, men pengarna som tjänas delas 50/50 mellan dig som bloggar och bloggtjänsten.

Här nedanför förklarar jag hur hela processen går till.

1. Företag anmäler sig som annonsörer hos Vitorm. Det kostar ingenting att anmäla sitt intresse, men däremot kommer företaget få betala en fast summa varje gång någon klickar på deras annonser. För tillfället är det fasta priset 1 kr för varje unikt klick annonsen genererar. Även kallat Pay Per Click (PPC)

2. Du kommer kanske ihåg att jag skrev lite längre upp i texten "enda svenska bloggtjänst som erbjuder en blogg som är helt befriad ifrån reklam" ? Det stämmer, men som bloggare har man en valmöjlighet. Man kan antingen välja att ha en reklamfri blogg (ingen möjlighet att tjäna pengar) eller att ha en blogg som visar annonser (möjlighet att tjäna pengar) Det är ditt eget val och denna fråga får du besvara när du startar din blogg.

3. Jag förutsätter att du valde det senare alternativet ? Eller du vill kanske inte börja tjäna pengar ? ;)
Hur som helst, nu när du har skapat en blogg får du möjlighet att välja exakt vilka annonser du vill ska visas på din sajt. Vilka annonser du väljer att visa bestämmer du givetvis själv, men försök alltid att hitta annonser som relaterar till ditt ämne.

Om du t.ex planerar att skriva om mode/kläder kan en annons inom detta ämne vara guld värd. Dina besökare läser ju din blogg för att dem också intresserar sig för ämnet du skriver om. Visas då en annons om var man kan köpa billiga kläder som dessutom är trendiga för tillfället kommer du garanterat att få många klick och på så sätt tjäna mycket pengar!

4. Annonsörer betalar 1 kr/klick. Du som bloggar får 50% av denna summa, det vill säga 50 öre för varje besökare som klickar på dina annonser. Vitorm tar själva 50% av vad samtliga klick genererar. Summan delas alltså helt rättvist mellan bloggtjänsten och du som bloggar :)

Sådär, det var allt! Inte så värst komplicerat ?

Sökmotoroptimerat

Vitorm har tagit sig tiden att sökmotoroptimera hela sitt bloggsystem för att deras bloggare ska kunna synas högt upp i sökmotorer. Detta är ett enormt stort plus för alla som bloggar hos Vitorm då det blir en aning lättare att få folk att hitta till just din blogg när dem söker på exempelvis Google. Fler besökare innebär alltid att du tjänar mer pengar!

Hur mycket pengar måste jag tjäna för att få en utbetalning ?

Utbetalningsgränsen ligger just nu på 100 kr. Efter att man har passerat 100 kr i intäkter behöver man skicka iväg ett mail till info@vitorm.se. Pengarna du tjänar fungerar som lön och därför behöver Vitorm veta vilken "grupp" du tillhör. Mer om detta kan du läsa här.

Som du förstår fungerar inte Vitorm enbart som en "vanlig" bloggtjänst. Dem har även ett egetutvecklat affiliatenätverk inbyggt i systemet som gör det möjligt för bloggare att tjäna enkla pengar ifrån. Så varför inte skapa dig en egen blogg och börja blogga om det du tycker är roligt ? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar