ekonomibloggar.nu

torsdag, december 29, 2011

En smart widget från Twingly som visar vilka bloggar/hemsidor som länkar tillbaka till din blogg

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om bloggknappar här på bloggen. Samtidigt som jag gjorde detta hittade jag ett intressant inlägg borta hos Wolber som också behandlade samma ämne. Men detta har egentligen ingen som helst betydelse med detta inlägg du läser just nu. Det jag vill komma fram till är att jag också hittade en intressant Twingly widget som Wolber hade lagt in. Man är ju en aning nyfiken så jag tog mig en närmare titt.

Twingly Widgeten

Fungerar som så att när någon bloggare eller hemsideägare väljer att länka tillbaka till din blogg kommer detta att synas inuti i widgeten. Du kan själv se hur det ser ut om du tittar i höger sidebar där jag har valt att lägga min widget. Detta är en otroligt smart grej enligt mig då man får en ny värdefull länk som pekar till ens blogg och samtidigt får den som länkar till dig sin blogg/hemsida visad i widget rutan. På så sätt kan man få nya besökare helt gratis då alla som besöker den här bloggen kan se Twingly rutan !

Den som har länkat hit senast får både sin startsida och inlägget där man kan hitta länken visat högst upp på widgeten. Det kvittar också om man väljer att länka till min startsida, undersida eller blogginlägg. Man belönas i vilket fall som helst.

Skaffa Samma Twingly Widget Till Din Egen Blogg

Om man så önskar går det utmärkt att själv visa samma widget som jag har på sin egen blogg. Jag rekommenderar detta då tjänsten både är gratis att använda och samtidigt riktigt bra ! Om du tittar på min widget en gång till ser du kanske texten "Get this widget for your blog" ? Klickar du på länken/texten bör denna ruta komma fram.


Jag var riktigt smart när jag skulle lägga in koden. Jag kopierade exakt samma kod som Wolber använde utan att ändra <span class="query"></span> taggen. Inte så smart, då alla som länka tillbaka till Wolber visades på min blogg! Här måste man skriva in sin egen blogg URL.

Som tur är har Twingly skapat en guide som steg-för-steg hjälper dig. Jättebra guide som man lätt kan förstå.

EDIT: Twingly widgeten togs bort den 7 augusti 2012 efter dåliga resultat. I framtiden lägger jag kanske in den igen.  

Gör din röst hörd!

Vad tycker du om Twingly widgeten ? Ris eller ros ? Kommer du själv att använda den ? Kommentera gärna :) Glöm inte heller att länka till detta inlägg eller något annat för att få din egen länk visad här på bloggen!

2 kommentarer:

 1. Såg ju riktigt snyggt ut :)
  Ska absolut använda den Widgeten på några sidor!

  Du hittar då allt ;)

  SvaraRadera
 2. Jaa, passar in rätt bra må jag säga. Kul att mitt tips kommer till användning !

  Haha, försöker alltid hitta nya saker att skriva om så det blir ju en hel del "googlande" kan jag erkänna ;)

  SvaraRadera