ekonomibloggar.nu

måndag, december 19, 2011

Anmäl din blogg till Bloggriket för att få mer trafik

Bloggriket är ungefär en likadan tjänst som jag redan har tipsat om, Bloggvy, en gratistjänst där alla är välkomna att registrera sin blogg. Det kvittar om man bloggar ifrån en bloggplattform som är gratis eller man har valt att köpa sig ett eget domännamn. Alla är välkomna in i gemenskapen hos Bloggriket.

Trafikflöde och nya besökare

Jag kan säga med 110% säkerhet att ALLA världens bloggare (finns en hel del) alltid vill ha mer trafik till sin blogg. Man blir liksom aldrig riktigt nöjd och för det andra har jag aldrig hört en bloggare säga "Nu vill jag faktiskt inte att min trafik ska öka mer". Såna tramsiga ord och meningar existerar inte i bloggvärlden...

Hur kan då Bloggriket hjälpa dig ? Jo, jag ser 2 stora fördelar.

Fördel nummer 1: Man har möjligheten att lägga in en RSS länk. Detta betyder att du ger din fulla tillåtelse till att Bloggriket hämtar nya blogginlägg som skrivs från din blogg. Dessa inlägg visas sedan i mitten på startsidan med rubriken du har använt dig av. Tänk därför på att skriva en intressant rubrik som lockar folk till att klicka på den.

Om ditt blogginlägg skulle bli populärt (om många klickar på ditt inlägg via Bloggriket) så hamnar du i listan till vänster som heter "populära inlägg just nu". Detta kan generera i en hel del trafik då inte bara rubriken syns utan också ett litet utdrag från inlägget.

Fördel nummer 2: Andra personer kan rösta på din blogg. När du har slutfört din registrering så kan du välja att lägga in en länk som pekar tillbaka till Bloggriket från din blogg. Varje gång någon klickar på länken "tjänar" du en röst.
Desto fler personer som klickar på länken, desto fler röster får du. De 15 bloggarna som har fått flest röster syns på Bloggrikets startsida till höger under "topplista bloggar".
Lyckas du med bedriften att hamna där kommer du garanterat att få ett härligt trafikflöde.

Hur topplistan ser ut kan du se på bilden här till höger --->

Sammanfattning

Man måste vara realistisk. Du kommer inte att explodera din trafik genom att regga din blogg hos Bloggriket. Men genom att få sina nyskrivna inlägg (om du lägger in din RSS länk) visade på startsidan kan man locka till sig nya besökare helt gratis. Driver du redan en blogg med mycket besökare kan det även bli en lätt match att synas i topplistan över bloggar som folk röstar på.

3 kommentarer:

 1. Ok, den testar vi, gillar att det är RRS flöde. Hoppas länkarna ligger kvar, blir ett antal tillbaka länkar då, jag kollade och det var dofollow :)

  SvaraRadera
 2. Jag testade lite nu, tror du behöver fylla i www på URL till bloggriket.

  Blev inga röster reggade på dig när jag klickade men det funkade bra på min blogg, det enda som skilde var www ...

  DETTA ÄR INGET INLÄGG, bara för lat för att maila :)

  SvaraRadera
 3. Gillade också att RSS flödet visas men det verkar inte funka för mig... vet inte riktigt varför. Allt verkar korrekt.

  Fungerar det för dig ?

  Aha, kul att länkarna blir dofollow. Har inte hunnit kolla upp detta så tack för det.

  Nu är www inlagt. Trodde inte det hade så stor betydelse. Tack för tipset!

  SvaraRadera