ekonomibloggar.nu

tisdag, november 07, 2023

Collector erbjuder just nu sparkonto till privatpersoner med 3,75% ränta

Att räntorna har skjutit i höjden har nog inte undgått många och de som sitter med stora och dyra lån har utan tvekan lite ont i magen just nu. Bankerna klappar händerna då pengarna rullar in på löpande band men där finns faktiskt något som är positivt med allt detta. Innan pandemin så var det knappt lönt att ha sina intjänade pengar på ett sparkonto då räntan var oerhört låg. Jag minns själv att min ränta låg på 0,85% och då vill man gärna att pengarna arbetar och växer sig större på andra håll istället men med tanke på de oerhörda räntehöjningarna efter pandemin så kan man nu bland annat få 3,75% i ränta hos Collector och det är just här som jag har mina pengar för tillfället.

En av mina vänner har 2,1 miljoner kronor hos Collector sparkonto

En av mina allra närmaste vänner har alltid varit intresserad av aktier och investeringar i hela sitt liv och det har gått ganska så bra men efter att ha förlorat över 800.000 kr på dumdristiga aktiebeslut så bestämde han sig för att sälja av hela sin aktieportfölj och sätta in varenda krona på ett sparkonto. Hans aktiemäklare är Avanza och det smidiga med detta är att man enkelt och snabbt kan registrera ett Collector konto inne hos Avanza (exakt detta har även jag gjort) så man slipper att ta ut sina pengar.

Det bästa med detta är att man får ränteutbetalningar en gång i månaden (sista dagen) istället för att få det en gång om året som är fallet om man t.ex har ett sparkonto hos Coop.

Låt oss ta några räkneexempel

  • Vid 200.000 kr hos Collector - Du kommer då att få ut en årlig ränta på 7500 kr och detta innebär att du får 625 kr varje månad.
  • Vid 500.000 kr hos Collector - Du kommer då att få ut en årlig ränta på 18.750 kr och detta innebär att du får 1562 kr varje månad.
  • Vid 1 miljon kr hos Collector - Du kommer då att få en årlig ränta på 37.500 kr och detta innebär att du får 3125 kr varje månad.
Tar vi även min vän som exempel så tjänar han just nu (med sina 2,1 miljoner kronor) 78.750 kr per år i enbart ränta och detta innebär att han får ut 6562 kr helt passivt. Det är fantastiskt mycket pengar att tjäna när man inte ens behöver lyfta ett finger!

Med tanke på hur världen ser ut och hur sur börsen verkar vara för tillfället så kan jag inte riktigt förstå att man vill ha sina pengar i en aktieportfölj just nu. Sitter man med ett större kapital så rekommenderar jag starkt att sätta in hela beloppet på ett sparkonto med hög ränta istället för att ta onödiga risker. Jag själv har hela min aktieportfölj kvar (säkra bolag) men jag har satt in en ansenlig summa på mitt Collector konto för att utnyttja räntan. Att inte göra detta vore mer än dumdristigt.

Nödvändig information angående sparkontot hos Collector

Här nedanför går jag igenom de allra viktigaste punkterna om vad som gäller när man öppnar upp ett Collector sparkonto.

  1. Du kan välja mellan att ha fast eller rörlig ränta. Jag har själv valt rörlig ränta då jag inte är särskilt förtjust i att låsa mina pengar en längre tid.
  2. Vid rörlig ränta så finns där inga dolda avgifter och du har tillgång till obegränsade uttag.
  3. Den statliga insättningsgarantin gäller och dina pengar skyddas upp till 1 050 000 kr.
  4. Du behöver ett Bank-ID om du ska kunna registrera ett konto.
För övrigt så går det även utmärkt att ansöka om ett kreditkort eller att ta ett privatlån hos Collector om man behöver detta. Jag har själv haft två av mina lån här och det fungerade oerhört smidigt under hela låneperioden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar