ekonomibloggar.nu

onsdag, november 13, 2013

Förhandla om räntan innan du tar lån

Om man inte har rika föräldrar, vinner en stor summa pengar eller ärver pengar av något slag så måste man förr eller senare göra slag i saken och låna pengar för att t.ex kunna köpa ett hus eller en bil. Även fast man börjar spara dagen då man börjar jobba så blir det svårt att få ihop så pass mycket pengar så det exempelvis täcker ett husköp.

Idag är det ganska enkelt att få ett lån och man behöver inte ens springa iväg till banken längre. Det räcker att du har en dator + internetuppkoppling. Då kan du snabbt och säkert ansöka om lån och svar får du oftast inom 60 minuter!

Förhandla dig till en bra ränta


Detta är A och O när det gäller lån. Utan en bra ränta så kommer du att få betala onödiga pengar till absolut ingenting och hur roligt låter det ? Frågan du ställer dig just nu är kanske, hur lyckas man förhandla fram en bra ränta ? Det är faktiskt inte så svårt!

Där finns massor utav banker och kreditinstitut som mer än gärna vill låna ut till dig. Inte så konstigt då dem tjänar sina pengar genom att göra detta. Det finns därför en väldigt stor konkurrens om kunderna så man kan säga att du sitter i förarsättet. Med andra ord, du bestämmer och mycket kan ske på dina villkor om du är smart.

Det gäller att först och främst jämföra långivare med varandra. Men stirra dig inte blind på enbart räntan. Långivaren som ger dig en kanonränta kan ha "bakat" in väldigt ofördelaktiga villkor i kontraktet och på så sätt kan du ändå betala mer än du behöver. Så håll stenkoll och bestäm inget förrän du är 110% säker. Lånebranschen kan vara rätt så lurig...

Hittar du en långivare som du tycker verkar vettig så skicka iväg ett E-mail eller ta kontakt med dem via telefon. De är alltid väldigt hjälpsamma när du visar intresse för att låna pengar hos just dem men här gäller det att va strategisk. Försök på alla sätt att förhandla dig fram till bättre ränta och även villkor.

Som sagt, de vill ha dig som kund och du sitter i förarsättet. Utnyttja detta på bästa sätt så ska du se att du får fördelaktigt lån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar