ekonomibloggar.nu

onsdag, december 14, 2011

Scrapebox - Det främsta verktyget inom internetmarknadsföring som används utav tusentals nöjda kunder

Scrapebox anses av många vara det bästa verktyget inom det så kallade black hat området. I de allra flesta fall ska man hålla sig så långt borta ifrån black hat metoder när det gäller SEO som det bara går då Google inte alls uppskattar det och man riskerar även att bli straffad av The Big G. Det vill man helst undvika till varje pris...
Men med Scrapebox har man faktiskt en valmöjlighet. Man kan antingen använda verktyget som en del i sin black hat SEO eller så kan man välja att köra med lite mer "laglig" white hat sökmotoroptimering.

För någon vecka sedan läste jag ett blogginlägg som handlade om just Scrapebox borta hos Bluecow. Det var då jag fick upp ögonen för detta geniala verktyg och efter lite sökningar efter mer information har jag börjat förstå en sak.

Alla verkar uppskatta Scrapebox och dess funktioner !

Det är inte bara engelskspråkiga personer som har nytta av programmet. Har läst att många från Sverige använder det dagligen. Även personer från andra länder som exempelvis Ryssland, Frankrike och Spanien har jag sett och hört dra nytta av det.
2 funktioner som verkar vara otroligt uppskattade är att man kan hitta bloggar inom nischen man arbetar i för att sedan kommentera och på så sätt få en tillbakalänk till sin sajt.
Där finns även möjlighet att checka pageranken på samtliga sidor hos en blogg och därefter välja ut en sida med hög PR för att slänga in en kommentar och få lite extra länkjuice som aldrig är fel. Detta förutsätter att bloggen använder sig av dofollow på kommentarer. Det finns även en inbyggd funktion i Scrapebox för att kolla detta.

Den andra funktionen som många verkar gilla är att man kan skicka trackbacks inom några sekunder till de bloggar man har samlat ihop i sin lista. Genom att välja ut bloggar som får ganska mycket trafik kan man få sin länk att synas under deras blogginlägg som en trackback och på så sätt driva in trafik helt gratis. Man kan säga att man "stjäl" trafik men på ett lagligt sätt.

Men jag höjer ett varningens finger angående trackbacks. Det kan verka suspekt när du skickar iväg 50-100 nya trackbacks på bara några få sekunder... Ska du använda dig av funktionen se till att börja i liten skala. Lägg till ett fåtal bloggar i din lista och trackbacka dom först.

Scrapebox Guider


Ifrån första början kan det vara ganska klurigt att använda sig av Scrapebox. Jag tyckte iallafall detta. Därför sökte jag efter information och hittade en Youtube video som hjälpte mig att förstå lite bättre.


Jag deltog även i en diskussion på ett engelskspråkigt forum där många av användarna av Scrapebox, liksom jag, var nybörjare. Fick ett tips om att checka in webbsidan scrapeboxtutorials.com som hade hjälpt många att komma igång. Givetvis kostade informationen pengar som jag misstänkte men jag köpte guiden och fick ta del av 12 olika videoguider plus en PDF fil som innehöll tips och trix om hur man använde Scrapebox på bästa sätt. $37 var kostnaden men ibland behöver man lite extrahjälp så det fick det va värt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar