ekonomibloggar.nu

fredag, december 23, 2011

Vikten av att erbjuda dina läsare en bloggknapp

Du har säkert redan sett dom. Du har säkert redan hört talas om dom. Är du själv en aktiv bloggare har du kanske redan klistrat in ett par stycken på din egen blogg ? Vad är det då jag talar om ?

BLOGGKNAPPAR !

Bloggknappar är väldigt små och dom ser inte mycket ut för världen. Men låt inte storleken lura dig. Dessa små verktyg kan vara skillnaden mellan succè och misslyckande när man talar om länkbygge.

Huh ? Länkbygge ? Förklara !

Jag ska förklara. Bara lugn ;) Jo, alla som är involverade i att bygga länkar vet hur trist det kan vara. Ingen vill frivilligt göra det men samtidigt vet också alla hur viktigt det är att ha ett aktivt länkbygge och inte minst att bygga starka inlänkar till sina sajter. Det tar tid att göra allt jobb själv. Varför inte då erbjuda dina läsare en bloggknapp som dom kan klistra in på deras blogg ? Personen som lägger in knappen får en fantastiskt snygg knapp som kommer att piffa upp bloggen till 110% och i samma veva får du en gratis länk !

Men... för att få dina läsare till att klistra in bloggknappen måste du erbjuda något som attraherar och intresserar. Ett bra exempel är bloggtopplistor. Hos de flesta topplistor är det oftast obligatoriskt att klistra in en knapp efter registrering. Gör man inte detta kan dom inte mäta trafiken och då kommer du inte heller kunna placera din blogg högt upp på de diverse listorna. Givetvis har dom bäddat in en tillbakalänk som pekar till topplistan och på så sätt vinner båda parter på det. Du får vara med i topplistan och slåss om högre placeringar (högre placeringar innebär mer trafik) och samtidigt får bloggtopplistan en värdefull länk från din blogg. Enkelt och smart!

Artikelparadis.se har fått en egen knapp


Jag ska göra ett tappert försök med att låta andra sprida ordet om min artikelkatalog. Därför har jag valt att konstruera en bloggknapp som ser ut på följande sätt:

Artikelparadis

Är den inte fantastiskt vacker ? Hörde jag rätt ? Hade du gjort vad som helst för att få visa knappen på din blogg/hemsida ? Men då ska jag givetvis inte vara ett hinder!
Här nedanför hittar du koden du behöver klistra in för att det ska fungera korrekt.

<a href="http://www.artikelparadis.se/"><img title="Svensk Artikelkatalog" src="http://www.artikelparadis.se/wp-content/uploads/2011/12/Artikelparadis.png" alt="Artikelparadis"></a>

Markera texten här ovanför, högerklicka och välj "kopiera", klistra sedan in texten som en widget/gadget i din blogg, spara och sen är du klar !

Förstår du inte riktigt är det bara att använda dig av kommentarsfältet i slutet av detta inlägg för att ställa din fråga.

En artikelkatalog är en kanonresurs för alla och desto fler länkar som pekar till katalogen, desto kraftfullare blir samtliga externa länkar när du eller någon annan skriver en ny artikel. Med andra ord, båda parterna vinner!

Skapa din egen bloggknapp

Du kanske vill skapa en egen supersnygg bloggknapp och erbjuda den till dina läsare ? Då går detta utmärkt med gratisprogrammet Brilliant Button Maker. Samma program använde jag för att skapa knappen till Artikelparadis.se och det fungerar perfekt. Jag tackar blirikare.blogspot.com för tipset! Grymt program som jag säkerligen kommer att använda mig av många fler gånger i framtiden.

En bloggknapp fungerar även perfekt som länkbete. Simon Sundén förklarar mer om detta här. Läsvärt inlägg som var en betydande anledning till att jag fick upp ögonen för dessa geniala 80x15 knappar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar