ekonomibloggar.nu

onsdag, december 16, 2015

Tjäna pengar som reseaffiliate

Om du vill tjäna pengar som reseaffiliate så kom ihåg att du gör det hela för att tjäna pengar. Detta är någonting som måste finnas med i din planering redan från första början: kommer den eller den saken att leda till ökade inkomster för dig, direkt eller indirekt? Det sistnämnda är väldigt viktigt. Mycket av hemligheten för att bli en framgångsrik affiliate är att förstå de indirekta orsakerna till varför folk dras till din sajt. Tänk i flera led: om du gör en sak, vad kommer det att leda till, och vad kommer det i sin tur att leda till? Det är ett tänk som måste finnas där hela tiden när du läser igenom nedanstående punkter. Tar du kända reseaffiliate som Flygresor.se, är detta exakt vad de gör.


  1. Vilka länder eller städer är du bra på, vilka språk kan du? Genuin kunskap är viktigt, och det är mycket enklare att göra ett bra jobb om även ett intresse finns. Är du till exempel intresserad av Japan och japansk kultur och till och med kan språket en smula så kan du förmodligen skriva engagerat och ge bra och intressant information om landet. Att nischa sig gör att det blir enklare att bli en av de bästa på området. Men om du nischar dig mot ett visst land så ska det ju helst också finnas en efterfrågan. En del länder är helt enkelt inte speciellt populära som resmål.

  1. Hitta ett bra domännamn. Detta kan vara svårt och ibland känns det som om alla bra namn är upptagna, men ge inte upp. Ett bra domännamn kan göra stor skillnad i längden; att fastna med ett dåligt sådant är inte roligt.

  1. Gör grundlig research runt vilka nyckelord som är de mest populära med avsikt på den eller de länder som du fokuserar på. Nyckelord är viktigt, speciellt för den som fokuserar sig på ett mer nischat område. Den som är ute efter en resa till Kyoto kommer inte att bry sig speciellt mycket om generella resetermer.

  1. Var grundlig när du skapar din webbsida. Låter det självklart? Varför finns det då så många affiliate-sidor som är så... dåliga? Sidan ska göras användarvänlig, den ska vara lätt att navigera på, innehållet ska vara bra, den ska följa Googles regler för en lättindexerad sajt och så vidare. Responsiv design, att sajten fungerar lika bra på dator som i mobilen är också ett krav numera, men är fortfarande ett område där många affiliates ligger långt efter. Bra responsiv design redan från början kommer att ge dig ett litet försprång.

  1. Relevant innehåll som användare kommer att ha nytta av. Bra och användbart innehåll är nyckeln till att få organiska länkar. Handlar din sajt om Japan kan du till exempel ha med saker och ting som kan vara till nytta när folk redan har åkt dit och du alltså inte har någonting direkt att tjäna på dem. Om någon använder din sajt även till annat än att bara kolla efter resor till en viss stad eller land som fortfarande är relevant så är det bra, och de indirekta affekterna kommer att leda till ökade inkomster i längden. Kom också ihåg att uppdatera innehållet. Om din information är inaktuell med flera år så kommer besökarna knappast att lita på dig.

  1. Håll koll på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Vart går dina besökare, och hur leder du dem så att de skapar inkomster åt dig? Din sajt kommer aldrig att bli färdig, och kommer att behöva tweakas lite då och då för att maximera både Google-ranking och dina inkomster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar