ekonomibloggar.nu

onsdag, december 16, 2015

Tjäna pengar på hundförsäkringar

Hur tjänar man enklast pengar på hundförsäkringar? Man startar en bra affiliatesajt helt enkelt. Det är faktiskt inte så överdrivet svårt att starta en bra affiliatesajt med inriktning på hundägare – eller, faktiskt, en bra affiliatesajt över huvud taget. Det enda problemet är att det faktiskt kräver att man lägger ner lite arbete på det. Många verkar tro att det räcker med att lägga upp en sajt på nätet, och så vips så är man igång. Gör inte det misstaget! Det finns lite enkla regler att följa för att det ska bli bra, och sedan lite extra saker som man kan och bör göra beroende på inriktning – i det här fallet försäkring av hundar.


Bygg en bra webbsida


Många faller redan här och slänger ihop en webbsida på fem minuter. Den kommer inte att tilltala de tänkta läsarna och kommer därför att ignoreras av Google. Den som i stället bygger sin sajt efter konstens alla regler och fyller den med bra innehåll kommer inte att behöva vänta länge på besökarna (även om det givetvis är bra att marknadsföra sin sajt på olika sätt). En bra idé är att bygga upp sin webbsida med intressant innehåll innan man börjar länka till sina affiliates.

Intressant innehåll


”Content is king” sägs det ofta på engelska och det är sant. Din sajt kommer aldrig att bli bättre än sitt innehåll. Det är här viktigt att poängtera att innehållet måste anpassas efter målgruppen – hundägare – och inte får vara alltför inriktat på sälj. Hundägare ska känna att ett besök på din sajt är givande oavsett om de är ute efter en ny försäkring eller inte. Faktum är att det ofta är bra att inte göra några direkta säljförsök: ditt mål är i första hand att länka vidare dina besökare till dina affiliates.

Tänk mer än affiliate


Ganska många försäkringsbolag har inte affiliatelösningar, de kan däremot vara sugna på att ändå köpa tjänster av dig. Ta tex inbrytare på delmarknader. De behöver uppmärksamhet oavsett, mot relevant trafik. Exempel på detta är Svedea som är ganska nya på hund och kattförsäkringsmarknaden

Bra hundförsäkringar


Om du inte skulle använda de försäkringar som dina affiliates erbjuder – varför skulle då någon annan? För att din affiliatesajt ska lyckas i längden så måste de försäkringar du länkar till vara bra. Inte nödvändigtvis bäst på marknaden, men definitivt inte skräp. Om dina besökare ser att du länkar till och rekommenderar försäkringar som helt klart inte är bra så kommer du att tappa dem. Detta är extra viktigt vad gäller hundförsäkringar: de flesta hundägare är medvetna om att försäkringsbolagen skiljer sig åt beroende på vilken ras det gäller. Även om försäkringsbolaget du är affiliate åt är bra överlag, så rekommendera inte en av deras försäkringar som inte har fullt så bra villkor.

Fokusera & nischa din affiliate sida


Slutligen så är det bra att inte gapa över för mycket. Insikt nummer ett när det gäller hundförsäkringar är att det inte finns en, utan en hel mängd olika, i huvudsak beroende på ras. Därför är det vettigt att börja med att skriva om några väl utvalda raser, och skriva kunnigt och intressant om dem. Allmänna hundtexter är det inte mycket mening med; skillnaden mellan en Jämthund och en Mops är alltför stor. Genom att åtminstone till att börja med nischa dig och skriva om exempelvis Retrievers så kan du lättare skriva relevanta och bra texter, och samtidigt också hitta de försäkringar som är bäst för just retrievers. Det är ett bra sätt att bygga upp ett förtroende hos dina läsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar