ekonomibloggar.nu

fredag, november 27, 2015

4 sätt att tjäna pengar online, som du kan börja med idag

Tjäna pengar på internet. Låter det uttjatat? Jag kan till viss del hålla med dig som tycker så. Finns det då någon sanning bakom alla feta rubriker och lockande löften om enorma inkomster över en natt?

Nja... Det går att tjäna pengar online, och egentligen är det inte ens särskilt svårt. Informationen finns där, men den ligger och kippar efter andan under ett massivt berg av "get rich quick" scams och andra "infoprodukter" som lovar mycket, men bara lurar av dig dina pengar. Been there, done that.

Allt börjar med ditt eget intresse, dina egna kunskapsområden. Är du en riktig fotbollsnörd, är det kanske inte ditt bästa val om du ger dig in i kosmetikabranschen och försöker skriva djupgående artiklar om detta, för att sedan tro att du kan få en bra inkomst som affiliate. Ska du starta bloggar och driva affiliate-trafik, så se till att du väljer ett ämne du kan. Eller är intresserad av.

1. Spela på sport.

Fotbollsnörd, var det, ja. Om du har bra koll på en eller flera fotbollsligor, eller för all del ligor inom vilken idrott som helst, så går det faktiskt att göra en hel del pengar genom att spela på sport på t.ex Bet365. Där hittar du alla möjliga odds och du kan läsa på om nyheter, skadelägen, spelarköp och andra faktorer som kan påverka resultatet i nästa match. Ju mer du vet, desto större är chansen att du vinner.

2. Blogga

Du känner säkert till dem. De svenska tjejerna och killarna som framgångsrikt bloggar om mode. Många tjänar stora pengar på sitt bloggande - men det gäller att du har stenkoll på en viss nisch. Specialisera dig på ett ämne, uppdatera ofta och skriv artiklar som faktiskt tillför ett värde för läsaren. Så småningom kan du tjäna pengar på ett flertal sätt via bloggen; ta in annonser från företag, lägg in google ads, jobba med affiliate-nätverk och promota andras produkter, möjligheterna är många.

Foto: Dennis Skley
3. Frilansa som skribent

Har du ordets gåva? Är du språkkunnig? Här finns en Pandoras ask av möjligheter för dig som tycker om att arbeta med ord. På nätet kan du hitta otaliga portaler för frilansare, där uppdragsgivare lägger ut projekt som du som frilansare kan söka. En av dem är Upwork, där du kan söka på jobb i massor av olika ämnen; översättningar, programmering, SEO, artikelförfattande, bloggande, lead generation och mycket mycket mera.

4. Affiliatemarknadsföring

I grunden går affiliatemarknadsföring ut på en enkel idé. Du skriver om en produkt, om dess fördelar och nackdelar (jo, även eventuella nackdelar) och via en anpassad länk skickar du trafik till den sida där produkten, eller tjänsten, finns till försäljning.

Här har en mängd guru’s genom åren lärt oss att först hitta en bra produkt. Sedan tar du reda på vilka som kanske kan vara intresserade av att köpa den, och riktar ditt skrivande till denna grupp. Men jag anser att det är att börja i fel ända av kedjan.

Om du istället fokuserar på en viss grupp av människor, gärna väldigt nischat som t.ex. ägare av Rottweilerhundar i Göteborg. Det ger dig fördelen att du kan skapa en blogg eller hemsida där du inte behöver byta målgrupp hela tiden, när du ska promota en ny produkt. Allt du skriver riktar sig till ägare av en viss hundras. Utifrån din målgrupp väljer du hela tiden nya produkter som dessa människor vill ha. Vill ha, och inte nödvändigtvis behöver. Slutligen, tänk på att inte bara mata din blogg med affiliateprodukter. Ge läsaren värde! Skriv artiklar som är intressanta och informativa, och ge dina besökare en anledning att återvända till din sida.

Något att tänka på: Så länge du inte ger upp, kan du inte misslyckas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar