ekonomibloggar.nu

fredag, november 06, 2015

Tjäna pengar på sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är idag big business. Företag lägger ner mångmiljonbelopp på att förbättra sin ranking i Google, där varje steg uppåt innebär märkbart ökad trafik. En sajt som lyckas ta sig från plats fem till plats fyra kan räkna med en drygt 30-procentig trafikökning enligt olika undersökningar. Det har öppnat upp en nygammal möjlighet att tjäna pengar: leads, att helt enkelt få betalt för att leda trafik till olika företag. Internet har kraftigt ökat möjligheterna att tjäna pengar på detta, och sökmotoroptimering är grunden för att lyckas.

Bild från Topdog som beskriver klickfrekvenser i Google på olika placeringar

Leads - en storindustri


Leads är någonting som innan internet blev populärt var betydligt mer begränsat, som att exempelvis som taxichaufför skjutsa utländska besökare från flygplatsen till vissa utvalda hotell och liknande. På internet är nivån en helt annan och kan gälla för i princip allting som går att tjäna pengar på. E-handlare, onlinecasinon, betalsajter och mycket annat.

Som exempel kan vi ta diverse ekonomi- och redovisningstjänster. Sådana är inte billiga och varje företag eller privatperson som börjar använda ett visst ekonomiprogram eller anlita en viss redovisningsbyrå kommer således att vara mycket värdefull. Genom att då som affiliate slussa vidare kunder till redovisningsbyråer, tillverkare av ekonomisystem med mera kan det bli en lönsam affär även om det inte är många.

Ranka högt och skapa fler leads


För att då kunna göra det och förhindra att de presumtiva kunderna i stället går direkt från Google till det företag vars tjänster de är ute efter krävs att du rankar bra i Google. Då kommer en stor del att kunderna att gå via dig, till de olika företag som betalar dig för dina tjänster. Att ranka högt i Google är en svår konst och handlar, i grund och botten, om att skapa ett attraktivt innehåll, ett innehåll som folk tycker är värdefullt. Det kommer att leda till att olika sajter helt naturligt länkar till dig för att de anser ditt innehåll vara bra.

Relevans


Ett bra sätt att ranka högt i Google på är relevans. Om du är ute efter att skaffa leads inom området ”ekonomiprogram”, så håll dig då till det och ha inte med en massa inlägg om saker som helt enkelt inte är relevanta för ämnet. Ett exempel på hur kraftfull bra relevans kan vara är hur Håkan Persson på www.soekmotoroptimering.se lyckades med att ranka på plats två i Google på ordet ”sökmotoroptimering (Wikipedia låg orubbligt på plats ett). Hans råd för att ranka högt på ett sökord är enkla: ”Att vara fokuserad på ämnet […] man måste bygga upp en trovärdighet inom det ämnet som man vill ranka på.”.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar