ekonomibloggar.nu

onsdag, januari 30, 2013

Om man har större utgifter än väntat så kan ett sms lån vara lösningen

Jag har ett par kompisar som vara tvungna att ta ett sms lån när det var dags för julklappar 2012. Månadslönen räckte helt enkelt inte till då julen involverar en hel del extrautgifter som man "slipper" resten av året. De hade ingen större erfarenhet av denna bransch men då jag själv har tagit ett par sms lån under mina dagar så kunde jag guida dom rätt.

Först och främst så frågade jag om det verkligen var 100% nödvändigt. Kan man undvika ett lån så ska man göra det direkt. Man kan tro att kostnaden för att låna en relativt "liten" summa är just liten, men man kan inte ha mer fel. Oftast involverar det höga räntor och det är just här som långivaren tjänar storkovan.

Men då det var nödvändigt så visade jag alla aktörer som erbjuder ett räntefritt lån när man lånar för första gången och gissa om mina kompisar blev glada!? De var rädda för en riktigt saftig kostnad...

Som många andra så förstod dom inte hur företag kunde erbjuda räntefria lån. Vad tjänar företaget på det ? Allting handlar om marknadsföring i detta fallet och även psykologi. Om man som ny kund får låna ett belopp utan att betala ränta så kommer man att förknippa detta företag med något positivt i framtiden och då är även chansen stor att man tar sitt andra sms lån hos samma låneaktör.

Jag skulle kunna tro att min tanke är ganska rätt.

Men då det finns massor utav aktörer på marknaden så kan man enkelt låna pengar helt gratis om man är smart. Bara för att du har utnyttjat ett erbjudande så betyder inte dett att det inte finns fler!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar