ekonomibloggar.nu

onsdag, september 26, 2012

Spela enarmad bandit

För att kunna förklara en Unibet enarmad bandit på ett pedagogiskt sätt använder vi oss av ett fiktivt exempel.

Säg att du stoppar in en krona i maskinen. För din krona så får du något som kallas ”credits”. För 1 krona får du 100 ”credits”. Nu kan du välja hur mycket av dina ”credits” du vill spela för.

Maskinen har tre spolar som visar tre bilder var. På skärmen kommer det alltså finnas nio bilder. Tre kolumner med tre bilder i vardera och tre rader med tre bilder i vardera.

Nu är det upp till dig att bestämma om du vill satsa på varje rad eller inte. Vi säger att du satsar på de två understa raderna.

Efter att du har bestämt vilka rader du vill spela på ska du bestämma hur många ”credits” du ska satsa på varje rad. Du väljer att spela 5 odds ”credits” på varje rad.

Du satsar alltså på två rader och 5 ”credits” på varje, 2*5=10 ”credits” är nu satsade.

Första spelet blir ett förlorande sådant. Du bestämmer dig för att spela vidare för exakt samma summa på exakt samma rader. Den här gången får du tre symboler i rad på skärmen.

Tyvärr så hamnar symbolerna på den översta raden. Du har inte satsat något på den översta raden, du satsade bara på de två understa, så därför blir det ingen vinst den här gången heller.

Du väljer att spela en gång till men den här gången lägger du till den översta raden också. Nu spelade du för 3*5 ”credits = 15 ”credits”.

Den här gången får du tre symboler i rad, precis som förra gången. Den här gången har du dock satsat på den översta raden så nu kammar du hem en liten vinst.

2 kommentarer:

  1. Du råkar inte ha bilder att publicera i ditt blogginlägg om och på den enarmade banditen?

    SvaraRadera