ekonomibloggar.nu

fredag, september 07, 2012

Jämför långivare innan du lånar pengar

Om du någon gång under ditt liv redan har lånat pengar så förstår du vad jag menar med rubriken på detta inlägg. Men om du funderar på att låna pengar och inte riktigt har koll på läget så finns där några saker du bör tänka på.

1. Jämför långivare - Detta är en av de absolut viktigaste sakerna att tänka på. Här finns nämligen en stor möjlighet att spara ganska mycket pengar. Det tar lite tid att sitta och jämföra olika långivare med varandra men den här korta tiden är guld värd om man kan spara tusenlappar i längden. Det tycker iallafall jag.

Läs mer på låns, klicka här!

2. Tänk innan du agerar - Alla banker och kreditinstitut är bara ute efter två saker. Det är först och främst att locka dig till att låna pengar hos just dem och när detta är klart så vill dem tjäna så mycket pengar det bara går på ditt lån.

Jag säger inte att detta är fel, dem måste ju också driva sin affärsverksamhet och få in pengar. Men här gäller det verkligen att tänka till innan du gör något förhastat. Ta t.ex alltid reda på vad räntan ligger på. Ska du ha rörlig eller fast ränta ? Vad kostar ett låneskydd ? Vad gäller för regler och du mot all förmodan skulle bli arbetslös ?

Såna här frågor ska du ha besvarat innan du agerar. Annars kan man lätt ångra sig efter ett tag och det vill man helst slippa.

3. Ansök inte om lån hos för samtidigt - Att ansöka om lån hos 10 olika långivare kan verka vara en bra idè. Då har man ju större chans att få det beviljat... Någon måste ju nappa ?

Nää, riktigt så fungerar det inte. Istället så kan man minimera sina chanser att få låna då alla ansökningar sparas i en databas som samtliga banker och kreditinstitut kan ta del av.

Det kan verka oseriöst att ansöka hos för många samtidigt så välj därför hellre ut 1-3 som du tycker verkar bra och skicka sedan in din låneansökan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar