ekonomibloggar.nu

onsdag, februari 24, 2016

6 saker du behöver tänka på för att bli en framgångsrik sportsbettare

Kan man verkligen tjäna pengar på sportsbetting? Och hur går det i så fall till? Här är en lista på några saker alla framgångsrika spelare redan känner till.

#1 Lär dig förstå vad begreppet "Värde" innebär.

Det här är viktigt. Visst - du kanske är säker på att en favorit till oddset 1,39 kommer att vinna, men ger det odds som erbjuds något värde? Är chansen att de vinner bättre än det odds som erbjuds? Låt oss överdriva lite: Om Elfsborg möter IK Skogstuvan och har oddset 4,50 på vinst - DÅ har du ett rejält värde, ett så kallat övervärde. Oddset ger ett mycket högt värde ställt i relation till hur stor chansen är att Elfsborg vinner. Här kan du läsa mer om odds och betting.

#2 Förälska dig i den fula ankungen.

Ju mer jag spelar, desto mer har jag kommit att bli förtjust i det där laget som ingen tycker om. Det kan verka lite motsägelsefullt, men ju mindre folk i allmänhet gillar dem, desto mer tittar jag på dem med oddsvärde i tankarna. Särskilt om det är ett lag det gått bra för, men som förlorat 3-4 matcher den senaste tiden. Så medan gemene man överger dem i sina tips, sitter jag och ser hur deras värde stiger.

Ankunge ? (Källa)
#3 Långsiktighet.

Det vore ju helt fantastiskt att bli rik över en natt, men det kommer inte att hända, utom möjligen i undantagsfall. Tänk långsiktigt, bygg upp din bankrulle sakta men säkert, medan du undan för undan ökar dina insatser. Vilket leder in oss på:

#4 Din bankrulle.

Spela ALDRIG för mer än vad du har råd att förlora. Och det bästa sättet att se till att det inte händer är att sätta upp en budget, och en bestämd totalsumma du använder till att betta med - en s.k. bankrulle. En gyllene regel här är att i varje bet du lägger, satsar du inte mer än ca. 3-5% av det totala värdet av din bankrulle. Är din bankrulle t.ex. 2000 kronor så är en hundralapp för mycket.

#5 Öka dina kunskaper om lagen.

Oavsett vilken sport du väljer att spela på, fotboll eller enskilda idrottare, så gäller det att du har koll på dagsläget. Läs på! Martin J Sundby lär vara favorit i vad han än ställer upp i när det gäller längdskidåkning, men i en liten nyhetsnotis kanske du snappar upp att hans vallateam åkt på influensa och att hela teamet består av inhoppare. Eller något annat som kan påverka Martins insatser i spåret. Ju mer du vet om dina spelobjekt, desto säkrare kan du satsa.

#6 Lite här och lite där.

En del sprider sina bets som andra sprider gräsfrön för vinden. Det smarta är att göra tvärtom, att begränsa dig till så få spelobjekt som möjligt. Om du t.ex. satsat på fotboll, håll dig till en liga, och fall inte för frestelsen att lira "lite grann" på La Liga, lite på Bundesliga eller Ligue 1. Och hör du till dem som letar överodds, så har du allt större chans att hitta dem ju lägre ner i seriesystemen du letar.

Det finns mycket att lära sig, och att tänka på. Men om du följer dessa råd är du en bra bit på vägen mot att bli en bättre spelare. Att syssla med sportsbetting lite grann på måfå är ungefär lika lönsamt som att försöka fånga krill med händerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar