ekonomibloggar.nu

onsdag, augusti 07, 2013

Dubai - ett resmål som de flesta bara drömmer om

För inte så längesen så åkte en nära bekant till mig ner på semester i det lyxiga paradiset Dubai. Jag hade svårt att hålla tillbaka mina avundsjuka känslor men samtidigt så tyckte jag självklart att det var fantastiskt roligt för henne. Hon hade sparat till resan i ungefär 8-10 månader och hon åkte med 3 andra kompisar.

Som du säkert förstår så var inte resan billig. De skulle vara där i 4 veckor. De lyckades iallafall boka ett hotell i Dubai som var relativt billigt. De flesta är ju rena lyxhotell som "vanliga" människor inte har råd med...

Jag ville gärna hjälpa till med den ekonomiska delen så därför bestämde jag mig för att bygga en enkel webbsida och fylla på med innehåll. Därefter så hjälpte jag henne att registrera ett konto hos Google Adsense för att på så sätt bygga upp en passiv inkomst. Jag hade bara ett krav. Det var att alla intjänade pengar skulle gå till reskassan. Det var inga problem.

När det gällde sökmotoroptimeringen så hade jag inte någon större lust att optimera mot extremt svåra ord och fraser. Projektet skulle ta så lite tid som möjligt. Målet var att kunna dra in 50 kr om dagen så snabbt som möjligt. Jag gjorde en rätt snabb analys och valde ut runt 15-20 ord och fraser som troligen skulle bli rätt enkla att överta förstaplatsen på.

Det tog ungefär 1,5 månad innan jag började se riktigt bra resultat och efter den tiden pendlade inkomsten mellan 40-120 kr/dag !

Hon blev överlycklig att jag hade hjälpt henne nå sitt mål och när hon kom hem från resan och såg sitt adsensekonto blev hon glatt överraskad. Under tiden i Dubai så hade hon tjänat runt 4000 kr. 100% passivt. Känslan jag fick efter att ha kunnat hjälpt till på de sättet var sanslöst härlig !

2 kommentarer:

 1. Hej Rasmus
  Kan du förklara även för oss hur man tjänar passiva inkomster på Google Adsense?? AHP är ingenting att ha längre, det står stila flera dagar nu men det skulle det bli roligt men ett passivt inkomstkälla eller hur? Berätta snälla eller måste man betala för det?
  MVH/Suzana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medlemmar tjänar pengar hos Google Adsense när personer klickar på text- eller bildannonser. Du får betalt för varje klick och hur mycket man får beror på hur mycket pengar annonsören är beredd att lägga ut.

   När man ska börja tjäna pengar på internet så är adsense det allra första som de flesta provar på. Men givetvis ligger där jobb bakom. För att tjäna några pengar behöver man en webbplats med bra innehåll och man behöver givetvis också trafik.

   Adsense är gratis och alla kan gå med om man har en blogg eller webbsida.

   Radera