ekonomibloggar.nu

torsdag, december 06, 2012

Jobba först för att tjäna pengar men låt sedan dina intjänade pengar jobba för dig

"Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid..
För vad är pengar om du saknar tid att använda dem?"

Dessa intelligenta ord kan man hitta hos ekonomibloggen Per Penning och det är bara att instämma. Vad har egentligen pengar för en betydelse om man inte har tiden till att spendera och använda dem på ett förnuftigt sätt ? Då blir alla mynt och papperssedlar plötsligt värdelösa...

Alla måste på något sätt hitta sin egen väg för att tjäna pengar. Utan pengar blir det oerhört svårt att leva ett bra liv då det mesta kostar en del slantar ute i samhället. Men felet som många gör, så som jag ser det iallafall, är att man arbetar stenhårt för pengarna för att sedan konsumera dem på t.ex kläder, resor, bilar eller vad det nu kan vara.

Hade det då inte varit smartare att låta pengarna arbeta för dig ? Givetvis behöver man först arbeta för att tjäna några pengar men efter det så behöver man inte agera som en "shopaholic" och spendera allt på en gång. Väldigt många agerar på just detta sätt när t.ex lönen kommer in på kontot i slutet av månaden.

Skulle där bli några hundra- eller tusenlappar över så bör man tänka till lite extra. Det vanligaste är att man investerar i aktier eller fonder men många gör inte detta på grund av för dålig kunskap i ämnet. Idag behöver man egentligen ha så stor kunskap då här finns massvis med ekonomibloggar som t.ex tipsar om vilka aktier och fonder man bör hålla ett öga på, hur man sparar pengar på ett effektivt sätt, hur man tjänar pengar, hur man kan hålla nere räntekostnaderna när man ska låna pengar etc...

En blogg som behandlar ett par av dessa ämnen och som jag även läser dagligen är Per Pennings ekonomiblogg som jag nämde i början av artikeln. Här finns allt inom ekonomi och finans kategorin och bloggen fylls ofta på med nya fräscha inlägg som är riktigt läsvärda! Rekommenderas varmt från min sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar