ekonomibloggar.nu

tisdag, juni 16, 2020

Aktieportföljen landade på +5,65% under maj månad

Summeringen av portföljen efter börsens sista handelsdag i maj månad blev ganska trevlig då avkastningen landade på +5,65%.

Därmed tog jag ytterligare ett steg i rätt riktning för att portföljen återigen ska hamna på plus efter Coronakrisen och nu är där endast en liten bit kvar innan jag får möjligheten att se gröna siffror på kontot igen.

Sammanlagt ligger portföljens utveckling på -1,31%
Uppgången går sakta men säkert och det är såklart inget man kan klaga på men frågan är om det är logiskt och sunt på så pass kort tid ? Pandemin är inte över och det finansiella läget världen över är mycket skakigt för tillfället. Dessutom kommer rapporterar för tillfället in om en våg 2 av Covid-19 smittade i Kina så jag är mycket skeptisk till börsen just nu. Kommer inte att sälja av några innehav men jag lär förmodligen ligga ganska lågt med nya köp.

Mina aktieutdelningar under maj månad

Trots att många bolag har ställt in sina aktieutdelningar så finns där ett par stycken som har kvar sina och i maj månad fick jag utdelning från två av mina innehav.

XACT Högutdelande

Latour Investmentbolag

Just XACT Högutdelande är en självklar favorit bland många aktiesparare och vill du veta vilka innehav som denna börshandlade fond innehåller så finns mer info om här.

Mina aktieköp under samma period

Det blev sammanlagt 4 stycken köp till antalet.


  • Tidigt under månaden valde jag att ta in EPR Properties i min utländska portfölj som jag har hos Avanza. Ett klokt beslut visade det sig då jag redan har fått en fin avkastning på investerat kapital.
  • Den 26:e maj erbjöd Avanza gratis courtage på samtliga aktier ifrån USA och detta var man ju tvungen att utnyttja. Därför valde jag att ta in Johnson & Johnson för ungefär 15.000 kr samt Coca-Cola för runt 20.000 kr. I vanliga fall brukar jag inte investera sådana häftiga summor på enskilda aktier på en gång men då man slapp at betala courtage kändes det klockrent den här gången.
  • Passade även på att fylla på i investmentbolaget Svolder och köpte ytterligare 48 aktier till kursen 104,40 kr. Den totala kostnaden landade på 5011 kr. 
För övrigt så gjorde jag en månadsinsättning på 3000 kr till mitt buffertsparande när lönen hade landat på kontot. Där är nu den sammanlagda summan uppe i 78.000 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar