ekonomibloggar.nu

torsdag, juli 01, 2021

Fondportföljen har ökat med 22% sedan oktober månad

Den 30:e oktober år 2020 så tog jag ett beslut att börja spara i fonder efter att bland annat fått inspiration ifrån olika konton på Instagram. Satte in 10.000 kr på Savr och investerade direkt dessa pengar i min första fond som var Swedbank Robur Technology A. Ett passande förstaköp då jag är extremt intresserad av teknologi och det är dessutom väldigt roligt att just den här fonden har presterat allra bäst utav mina 6 fonder som jag just nu har i min portfölj. 

Tekniken utvecklas hela tiden i en rasande fart känns det som så att äga ett sånt här värdepapper känns otroligt bra och mitt framtida jag kommer garanterat att tacka mitt nutida jag för den förmodade avkastningen. Risken känns minimal på längre sikt att kapitalet skulle minska men allt kan ju hända i investeringsvärlden.

Portföljen ökade under juni månad

Det blev en helt OK uppgång under den gångna månaden och mitt kapital växte sig större med 3,58%. Sedan år 2021 startade så har det gått lite upp och ner men de senaste månaderna har varit riktigt fina och när avkastningen ligger på plus så känner man sig alltid ganska nöjd!

Men det blev faktiskt 1 styck försäljning och fonden som jag valde ett sälja av var Proethos. Det är en fond som investerar i lösningen på klimatkrisen men detta året har det minst sagt gått tungt med -2,89% det senaste halvåret. Har legat minus en bra stund i fonden men lyckades ta mig ut med en blygsam förlust på endast 12 kr och det är ju något som man kan leva med.

Att Tesla ingår i deras portfölj gillade jag skarpt men då man också satsar på bolag vars affärskoncept är vindkraftverk gör mig oerhört tveksam. Vindkraftverk är något som jag personligen tvivlar starkt på och det känns inte som om framtiden kommer att involvera detta särskilt mycket. Är nu på jakt efter en liknande fond där jag kan stoppa in pengarna så har du något trevligt förslag vore det kanon om du hade kunnat skriva det i en kommentar eller skicka det till min E-post.

Fondportföljen uppdateras varje månad

Vid intresse så hittas hela min fondportfölj på den här sidan och denna uppdaterar jag alltid den första dagen av den nya månaden. Har du större intresse för aktier så kan jag även rekommendera att kolla in min svenska aktieportfölj som också uppdateras frekvent.

Angående försäljingen av Proethos så har jag nu en relativt stor summa pengar att fördela under juli månad. Tanken är att fördela pengarna jämnt ut hos nuvarande fonder i portföljen eller hitta en fond som också investerar i miljöbranschen. Det sistnämnda är dock lättare sagt än gjort verkar det som då jag är ganska selektiv men ska iallafall göra ett försök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar