ekonomibloggar.nu

måndag, november 16, 2020

Jag firar 1 år på börsen!

Den 28:e oktober var det exakt 1 år sedan som jag startade upp min aktieportfölj hos Nordnet och resan har hittills varit väldigt trevlig på alla möjliga sätt och vis. Vid Coronakrisen i mars månad var det totalt mörker för både mig och många andra aktiefantaster men denna kris har ju ordnat upp sig och många bolag har nu högre kurser om man jämför innan Covid-19 pandemin bröt ut. Corona kommer inte att försvinna men läkemedelsbolaget Pfizer kom iallafall med positiva nyheter kring vaccin och detta bådar ju gott inför framtiden. Det fick dessutom börsen att hoppa upp ett par snäpp.

Nu till portföljsammanfattningen för oktober månad och det blev ett riktigt fint plus på 16,79% som skärmdumpen här nedanför visar.

Efter att min portfölj har arbetat för mig i 1 års tid så kan jag även konstatera att mitt insatta kapital nästan har dubblerats! Man brukar säga att börsen ungefär genererar 8% per år men jag har alltså lyckats med att få +95,27% på 12 månader som bilden här nedanför visar. Det får anses vara godkänt tycker jag :)

Att få högre siffror än detta år nummer 2 kan jag nog bara drömma om och det ska även sägas att mina "förhoppningsbolag" som Zignsec och Newton Nordic har bidragit rejält när det gäller den här avkastningen så därmed har risken varit relativt hög men det känner jag mig trygg med då jag har fullt förtroende för båda bolagen på längre sikt.

Avanza konto startades den 1:a januari

Avkastningen när det gäller mitt Avanza konto har även den hittills varit mycket positiv. Här har jag nu mina svenska aktier och så även mina utländska innehav och portföljen är +18,02% i år.

Ligger plus en bra bit över index och det är alltid en skön känsla då jag och många andra sparare alltid slåss med att försöka besegra index. Här har mitt tredje "förhoppningsbolag" Sivers Semiconductors varit det drivande dragloket och en rejäl anledningen till att portföljen är upp 18,02%.

Vad har hänt under oktober ?

1:a oktober: Aktieutdelning ifån Crown Castle.

2:a oktober: Aktieutdelning ifrån Coca-Cola.

27:e oktober: Sålde Newton Nordic till kursen 1,28. Köpte den 11:e september till kursen 1,08 så därmed är min swing trade avslutad. Blev ett par tusenlappar i vinst.

28:e oktober: Köp av Zignsec till kursen 18,20 kr.

28:e oktober: Köp av Zignsec till kursen 17,50 kr.

28:e oktober: Köp av Newton Nordic till kursen 1,035 kr (pågående swing trade)

29:e oktober: Köp av Newton Nordic till kursen 0,92 kr (pågående swing trade)

I slutet på månaden valde jag även att registrera ett nytt konto på Savr där jag ska börja mitt fondsparande. Varför Savr och inte Avanza ? Anledningen stavas fondavgifter. Jämför man Avanza och Savr så kan du få uppemot 30-50% rabatt på exakt samma fond! Så förstår inte alls varför folk fortfarande har sina fonder på ett ISK hos Avanza. Klicka här om du vill starta ett fondsparande hos Savr.

Har dessutom hunnit med att köpa min första fond och mer om detta i nästa uppdatering.

Mot 100.000 kr på sparkontot

Insättning på mitt Coop sparkonto skedde såklart programenligt när lönen landade på lönekontot och nu är mitt totala kapital uppe i 93.000 kr. Tanken är att göra två insättningar till så jag kommer upp i 100.000 kr sen känner jag mig ganska nöjd. Behöver inte en buffert som är värd mer än 100k. Då är det bättre att slänga in 3000 kr extra på Avanza varje månad och så lär även fallet bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar