ekonomibloggar.nu

tisdag, augusti 25, 2020

Vilken fantastisk dag att vara ägare av Newton Nordic aktier!

 "Plötsligt händer det" som trissreklamen kör stenhårt med och den här specifika frasen passar ganska bra in på bolaget Newton Nordic idag. Efter att aktiekursen var nere i 0,11-0,12 kr när Covid-19 krisen var som värst så lyckades den sakta men säkert återhämta sig lite. Därefter har kursen pendlat mellan 0,20-0,30 kr hela sommaren och absolut inget av värde har inträffat.

Vet att många sålde av sina Newton Nordic innehav för att satsa på andra tillväxtbolag där framtiden såg ljusare ut men jag har hela tiden suttit lugnt i båten och även fyllt på med fler aktier då och då. Senast den 6:e juli till kursen 0,24 kr och mer om detta finns att läsa här. Newtons teknik och kameror användes på Oscarsgalan detta året och efter att ha fått nys om detta har jag mer och mer intresserat mig för bolaget. 

Oscarsgalan är ett av världens största och populäraste live evenemang och vill man då samarbeta med ett svenskt teknikbolag som erbjuder fjärrstyrning av rörliga kameror borde intresse väckas på annat håll också. Så var iallafall mitt resonemang och idag slog blixten ner från en klarblå himmel!

Fanatastiska nyheter då MLB (heter alltså inte MBL som de envisas med) är en av världens största ligor och amerikanerna är tokiga i sin baseball. Det är väl bara amerikansk fotboll (NFL) som är aningen populärare i USA skulle jag tippa på. Att Newton-systemet får förtroendet i den här ligan är ofattbart stort och detta märktes ganska snabbt på aktiekursen som minst sagt rusade !

Att jag valde att behålla mina Newton Nordic aktier och även fylla på då och då ångrar jag inte precis en dag som denna :)

En sån här avkastning kan man inte ens drömma om på bara 1 dag men som sagt, "plötsligt händer det" och precis som VD Henrik Lewander säger borde det inte alls vara omöjligt att NBA, NHL och NFL tar efter MLB och väljer att samarbeta med Newton Nordic i framtiden. Skulle ett sådant scenario bli verklighet så lär aktiekursen rusa upp mot månen i raketfart!

Det är hursomhelst en spännande framtid vi går till mötes när det gäller detta bolaget och jag tänker vara med på resan och även fylla på med fler aktier vid olika tillfällen.

Som Buzz Lightyear hade sagt:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar