ekonomibloggar.nu

måndag, augusti 24, 2020

Aktiesummering av juli månad och över 100% ökning i Sivers IMA

Trots sommar och semester så har definitivt inte aktieportföljen legat på latsidan utan jobbat på oerhört fint i bakgrunden när man själv har avnjutit en kall öl på stranden och i solskenet. Just semester är anledningen till att juli summeringen kommer så sent då jag alltid fokuserar på att vara 100% ledig när jag verkligen är ledig.

Den här bloggen och många andra hemsidor som jag är ägare till är ju mina primära inkomstkällor så det har nästintill varit laptop fritt hela juli och en bit in på augusti. Men nu är det dags att köra igång på allvar igen då hösten börjar närma sig!

Från den 1:a juli till den 31:a juli så ökade min portfölj med 6,59% hos Nordnet. Detta innebär att sedan mitt inträde till börsen den 28:e oktober 2019 så har har mitt insatta kapital ökat med sammanlagt 6,78% som du kan se på bilden här nedanför.

Grattis till mig själv! Äntligen på plus igen efter Corona dippen :)

Det tog ett par månader men nu har äntligen börsen återhämtat sig rejält efter de fruktansvärda mars-april månaderna och det känns ganska trevligt att vara på den gröna sidan igen. Det kändes ganska tungt när samtliga innehav var rödare än blod men nu kan man vara positiv igen!

Under juli månad så hände där en del saker både på utdelningsfronten och så även på köpfronten för min egen del och mer om detta i texten som följer.

2 aktieutdelningar ifrån mina utländska innehav


Första utdelningen kom ifrån Crown Castle International Corp. Ett telekombolag som jag är väldigt förtjust i. Finns stor potential att växa ännu mer än de redan lyckats med.

Andra utdelningen kom ifrån det megapopulära dryckesbolaget Coca-Cola Company. Dricker inte själv läsk men jag äger gärna ett bolag som kan tjäna pengar åt mig.

Min utländska portfölj har jag hos Avanza och den har jag planer på att presentera här på bloggen inom kort.

6 nya aktieköp under juli månad

6:e juli: Köp av Newton Nordic aktier till kursen 0,24 kr.

14:e juli: Köp av ZignSec aktier till kursen 10,82 kr.

24:e juli: Köp av Investor A aktier till kursen 521 kr.

27:e juli: Köp av Sivers IMA aktier till kursen 13,10 kr.

31:a juli: Köp av Castellum aktier till kursen 189,10 kr.

31:a juli: Köp av Axfood aktier till kursen 197,40 kr.

Blev en hel del köp under månaden men min tajming när det gällde Sivers IMA går inte av för hackor. Köpte in mig på 13,10 kr och idag ligger kursen på:

Kursen är nu nästan uppe i 30 kr !

Jag hade inte ens kunnat drömma om en avkastning på ungefär 125% på såhär pass kort tid när jag valde att investera i detta bolaget. Men jag är långsiktg så jag kommer absolut inte att sälja av några aktier. Kommer istället att fylla på då jag tror på en mycket ljus framtid för Sivers IMA då man opererar i exakt rätt bransch och dessutom kan man erbjuda en teknik som inga konkurrenter ens är i närheten av.

Det var allt att rapportera för den här gången men avslutningsvis så blev det även precis som vanligt en insättning till mitt buffertkonto på 3000 kr i slutet på juli. Där är jag nu uppe i 84.000 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar