ekonomibloggar.nu

fredag, oktober 11, 2019

Tips för säkrare och bättre sportbetting

Vadhållning på sport är en av, om inte den populäraste spelformen i Sverige. I alla fall när det kommer till spel om pengar. Enligt en rapport från Spelinspektionen ökade antalet som spelade på sina favoritsporter med 13 procent förra året, och siffrorna förväntas inte att vara lägre i år.

Under året har marknaden blivit säkrare och mer stabil eftersom det nu endast är godkända aktörer som får erbjuda spel för pengar i Sverige. Det hade inte kunnat bli bättre för den enskilde spelaren. Trots att det är pengar involverade i vadhållning, eller betting som det kallas på engelska, ska det inte ses som ett sätt att tjäna pengar. Betting är, precis som andra casino- och hasardspel, ett spel och det går inte att garantera sin vinst. Däremot kan du gå in för din sportbetting på ett mer förberett sätt.

Ta kontroll över din sportbetting


Ju mer koll du har på en kommande match eller ett möte, desto bättre chans har du att välja det vinnande oddset. Om du vill spela på en fotbollsmatch ska du ta reda på allt du kan om de två lagen. Finns det skadade spelare? Hur ser statistiken ut? Hur har det gått i tidigare möten? Till och med faktorer som väder och temperatur kan spela en viktig roll. Jämför uppgifter och odds för sportspel på nätet med varandra. Oftast inkluderar https://extra.bet365.com/news/sv odds i sina rapporteringar. Läser du om de senaste nyheterna från Allsvenskan finns oddsen för vem som vinner serien nära till hands (Djurgården 1.90). Samma sak gäller om du läser om Premier League (Man. City 1.66), MLS (Los Angeles FC 2.50) eller Ligue 1 (PSG 1.071).



Du kan aldrig förbereda dig för mycket och var inte rädd för att vara ute i god tid. Nästa år kommer sommar-OS att arrangeras i Japan och redan nu kan du granska programmet hos https://www.svt.se/sport/tokyo-2020/.Det kan också vara bra att börja öva på att hålla sig vaken länge, eftersom tidsskillnaderna innebär att tävlingarna kommer att gå mitt i natten i Sverige.


Ju mer du kan om en sport eller ett lag, desto mer kan du välja bland de olika spelformaten. Sportbetting handlar inte bara om vem som vinner och förlorar. Det går att spela på resultat i halvtider, exakta resultat, skytteligor, första poäng m.m. Var noga med att förstå spelformatet du väljer. Några av de vanligaste är: 1x2, över/under, resultat, vinnare, handikapp och moneyline.

Råd för allt spelande


Spela aldrig för mer än du har råd att förlora och lär dig att sätta gränser. Det kan du göra direkt hos licenserade bettingsidor, som det beskrivs på https://www.spelinspektionen.se/. Det är viktiga råd för allt spelande och kommer att bidra med att hålla det underhållande och på en rimlig nivå. Se samtidigt till att vara tålmodig och bli varken sur eller kaxig när du förlorar eller vinner. Ingen orkar med en dålig vinnare eller förlorare.

Har du koll på allt detta så har du en god grund att stå på! Betting är inte hjärnkirurgi, men ju mer du vet om matchen desto större är din chans till vinst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar