ekonomibloggar.nu

tisdag, maj 31, 2016

Ha koll på sportnyheterna och bli en bettingexpert

Är du en sportentusiast som har börjat fundera på det där med att betta på dina olika favoritsporter? Men har du inte koll på hur man bettar och känner du dig lite bortkommen när du ser och läser om odds? Det är faktiskt inte så svårt som det kanske låter utan det handlar om sunt förnuft, bra koll på sporten som det ska bettas på och en gnutta tur.

Det är egentligen inte svårt att lära sig att betta. Om man vill ha en enkel förklaring till vad odds är, så är det spelbolagets värde på hur stor sannolikhet det är att ett lag eller en spelare vinner. T ex, om oddset är 2 och du satsar 100 kr, så om du vinner kommer du att vinna 2 x 100 kr, vilket är 200 kr. Nu låter det inte lika svårt eller hur? För ytterligare betting tips och sportnyheter kan du läsa mer här: http://extra.bet365.com/news/sv/.


(Alla sportevent går att betta på, allt från Tour de France till OS. Bilden hittas här)

Inte bara fotboll

Många människor kanske förknippar betting, och framför allt sportbetting, med fotboll. Men man kan betta på många fler sporter än så, faktiskt alla sporter. I skrivande stund råder både franska öppna i tennis och Giro d'Italia i cykling – båda sporterna är väldigt betting-bara.

Sommaren 2016 kommer verkligen att ge utrymme för betting då både EM i fotboll väntar i juni månad, Tour de France under juli månad och i augusti väntar OS i Rio. Och det är bara tre av alla sportevent som tar plats. Även om media ibland bara lyfter fram de mest populära sporterna så pågår det faktiskt mycket mer. Är det hästsport som lockar dig, eller kanske mer fartfyllda motorsporter – inga problem. Oavsett vilken som är just din favoritsport och vilken som du kan och vet mest om så går det garanterat att betta på den.

Viktigt att tänka på

Som tidigare sagt är det inte särskilt svårt att lära sig betta. Börja med att läsa vad den valda bettingsajten säger om sin tjänst och hur dess villkor ser ut. Det är bra att söka runt på sajten så man känner sig hemmastadd med den. Det kan även vara bra att göra ett ”test”-bett. Börja med en mindre summa pengar och lägg ett bett för att se hur det fungerar. Ibland är det lättare att göra istället för att bara läsa sig till hur man lägger ett bett.

När det handlar om hur mycket pengar man ska betta med är det olika för olika människor. Ett bra tips är att skapa ett bettingkonto. Lägg undan en summa pengar varje månad som du fritt kan betta med utan att du får dåligt samvete eller tappar kontrollen.

Viktigast av allt är att man tycker att det är roligt och givande att betta. Bettingen bör ses som ett litet extra till ditt sportintresse. Och bli inte allt för besviken om du förlorar. Den där turen styr sig själv och ibland är den med laget eller idrottsmannen som alla tecken pekar på ska vinna, och ibland är den med rookien som ingen trodde skulle vinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar