ekonomibloggar.nu

lördag, maj 02, 2020

Uppdatering kring portföljen och summering av april månad

Många investerare där ute var verkligen inte nöjda med hur mars månad utvecklade sig på börsen och man läste dagligen på sociala medier att folk sålde av sina aktier eller fonder i ren panik.

Visserligen kan jag ha förståelse för att man kan drabbas av panik när man ser sina hårt intjänade pengar gå ner i värde på kort tid men är man långsiktig i sitt sparande kan jag verkligen inte förstå ett sådant orationellt beteende.

Själv har jag en sparhorisont på ungefär 20 år så en börsdipp då och då är bara positivt så att man kan fylla på i befintliga kvalitetsbolag eller kasta in fler bolag i portföljen till attraktiva priser. Ska vi också vara helt ärliga så kändes börsen en aning dopad innan Coronakrisen uppdagades så det var nog enbart positivt med den här nedgången även fast sådana aldrig är trevliga att se.

Positiv utveckling för min portfölj

I min senaste rapportering så låg min portfölj hos Nordnet på minus 15,48% men det har skett en ganska rejäl återhämtning under april månad som du kan se på bilden.

Klicka för större bild
Från minus 15,48% till minus 6,96% är inte alls illa och den utvecklingen får jag faktiskt vara ganska nöjd med. Det är självklart en aning frustrerande att fortfarande ligga på minus sedan starten den 28:e oktober 2019 men som sagt, på lång sikt kommer det säkerligen bli riktigt bra.

Mina aktieutdelningar under april

Utdelningar från våra innehav gillar vi nog alla så det är tråkigt att många bolag har valt att ställa in sina utdelningar under 2020 på grund av Coronakrisen men det är med facit i hand ett klokt beslut. Där finns trots allt en del bolag som delar ut och under föregående månad fick jag 2 notiser om utdelningar.

Från: Crown Castle International Corp

Från: ICA Gruppen AB

Mer info om CCIC kommer när jag fått upp sidan om hur mina utländska aktieinnehav ser ut. För övrigt så återinvesterades samtliga kronor som kom in i samma bolag. På så sätt bygger man upp en trevlig liten pengamaskin under längre sikt.

Jag har startat 2 sparkonton med ränta

Via Avanza har jag startat ett Collector sparkonto som i nuläget erbjuder 0,65% ränta och här valde jag att sätta in 75.000 kr. Vill man köpa aktier eller fonder så går det snabbt och smidigt att göra en intern överföring till något av sina andra konton på Avanza för att slutföra ett köp.

Har även startat ett Coop kapitalkonto som jag ska månadsspara i. Räntan är förmodligen marknadens högsta då man i nuläget får 0,85% ! Precis som hos Collector satte jag in 75.000 kr som startsumma och tanken är att sätta in 3000 kr varje månad. Dessa pengar ska inte investeras på något sätt utan ska enbart fungera som ett buffertsparande om där någon gång i framtiden skulle bli någon oväntad utgift.

Mina aktieinvesteringar under april

För det första så har jag sålt av hela mitt innehav i Diös Fastigheter. Det var ingen lyckad investering och jag tror även att bolaget har en tuff framtid framför sig. Därefter så har jag valt att:

Fylla på i Investor A

Fylla på i XACT Högutdelande

Fylla på i Hufvudstaden

Fylla på i Newton Nordic

Newton Nordic ligger tillsammans med ett annat "förhoppningsbolag" på ett separat ISK konto hos Nordnet och mer info om dessa två kommer inom kort.

Nu har jag nog fått med allt för den här uppdateringen och vill man kika vidare på hur min svenska aktieportfölj är utformad för tillfället så kan du klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar