Mina Sidor


ekonomibloggar.nu

måndag, december 19, 2016

Tips som gör dig till en bättre bettare

Nu när det snart är jul och nyår har många säkert tagit ut lite extra ledighet. Om du är intresserad av betting och vill förbättra dina kunskaper är det en perfekt tid att ta del av nya tips och trix.

Fler blir intresserade av betting och mycket beror på att det har blivit mer tillgängligt. Man behöver inte längre gå ned till den lokala spelbutiken för att lägga sina bett, man kan göra det hemifrån från mobilen eller datorn. När man är ny i bettingvärlden är odds det första man ska lära sig. Ut över det måste man förstå hur viktigt det är att studera sportnyheterna. Hos spelsajter som bet365 kan man läsa de senaste nyheterna och sätta dem i kontext med oddsen för att sedan kunna lägga det vinnande bettet.

Innan man börjar betta finns det ytterligare några saker man borde tänka lite extra på.

(Bilden heter "Bet" (CC BY-SA 2.0) och är tagen av lionel.roubeyrie.)
Allmänna tips för bettare

Lär av andra. Även om de flesta bettare skulle säga att det är viktigt att man hittar sin egen strategi ska man aldrig underskatta tipsen och lärdomarna från duktiga spelare. Idag finns det många spelbloggar och böcker om hur man blir en duktig bettare.

Sätt upp en budget. På det sättet har du alltid koll på hur mycket du spelar för varje månad eller vecka. De riktigt professionella bettarna för även en bokföring samt att de skriver ned hur deras spelande har gått vid varje speltillfälle. Genom att skriva ned hur mycket man har vunnit, hur mycket man har satsat och hur man tänkte har man möjlighet att granska sitt spelande. Kanske börjar man se ett mönster för när man vinner respektive när man förlorar. Hur stor budgeten ska vara eller vad du tycker är intressant att anteckna i din bokföring är upp till dig.

Betta med hjärnan, inte med hjärtat. Vill du vinna måste du tänka rationellt och ta del av oddsen. Du bör inte spela efter att du ”hoppas” att hemmalaget eller favoritspelaren vinner matchen.

Vänd förlust till vinst. Vill du bli en professionell bettare kan du inte gräva ned dig i förluster. Alla har en gång varit nybörjare och det är en process att lära sig hur bettingvärlden fungerar. Vänd en förlust till något användbart. Studera bettet och försök se om du kunde ha gjort något annorlunda. Gjorde du allt rätt men förlorade ändå, får du helt enkelt acceptera att turen inte var på din sida och sen går du vidare.

Välj dina stunder. Har du haft en riktigt dålig dag då du både har känt dig nere och stressad – betta inte just den dagen. När vi är trötta eller på dåligt humör är det lättare att vi tar sämre beslut, vilket i bettingsammanhang innebär att det är sannolikt att du väljer det förlorande bettet. Det gäller att vara pigg och fokuserad när man bettar. Även om du har studerat både odds och nyheter kan det ha kommit ett sista tips som du missar för att du inte är tillräckligt fokuserad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar